Liturghia cosmică. Lumea în gândirea Sfântului Maxim Mărturisitorul

în stoc
SKU
a179145
74.55 LEI
Pe scurt
,,Liturghia cosmică", una dintre cele mai importante lucrări de teologie din veacul al XX-lea, zugrăveşte un portret atractiv, convingător al gândirii unui teolog major creștin: Maxim Mărturisitorul (580-662), sfântul și martirul, teologul sintezei: al Romei cu Bizanțul, al Antichităţii cu Evul Mediu. El a redescoperit marile comori ale tradiției creștine care în acel timp fuseseră îngropate de cenzura imperială și eclezială.
Mai multe informații
EdituraEditura Doxologia
Colecție Patristica
ISBN 9786066667043
Traducător Alexandru I. Roșu
Număr de pagini 476
Formatul cărţii 14.5 x 23 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2018
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLiturghia cosmică. Lumea în gândirea Sfântului Maxim Mărturisitorul
Rating-ul tău

Hans Urs Von Balthasar a fost o autoritate în teologia patristică, în viaţa şi opera celor mai însemnaţi Părinţi ai Bisericii – Irineu, Origen, Grigorie de Nyssa, Augustin și, mai presus de toate, Maxim Mărturisitorul.


Liturghia cosmică, una dintre cele mai importante lucrări de teologie din veacul al XX-lea, zugrăveşte un portret atractiv, convingător al gândirii unui teolog major creștin: Maxim Mărturisitorul (580-662), sfântul și martirul, teologul sintezei: al Romei cu Bizanțul, al Antichităţii cu Evul Mediu. El a redescoperit marile comori ale tradiției creștine care în acel timp fuseseră îngropate de cenzura imperială și eclezială.


Importanţa istorică a acestei lucrări este covârşitoare. Datorită acestei cărţi, Sfântul Maxim Mărturisitorul nu a rămas doar un nume obscur în manualele de patrologi, iar în paginile ei, istoria teologiei a devenit ea însăși o modalitate de reflecție teologică.