Lumea era toata a mea. Amintirile unei printese

Epuizat din stoc
SKU
a116181
Preț special 29.54 LEI Preț standard 39.38 LEI
Pe scurt

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a stralucit prin stil, prin inteligenta, bun-gust si subtilitatea conversatiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvantati nu numai cu avere si ranguri, ci si cu patriotism, spirit de sacrificiu si simtul datoriei.


Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocari, literatura "cu staif”, reeditari sau marturii inedite ne vor ajuta sa recuperam istoria dramatica si plina de farmec a vechilor elite romanesti sau de pe alte meleaguri.


Purtati de dorinta de a ne aminti cine suntem, sa deschidem vechile cufere ramase de la bunici, sa suflam praful de pe blazon si sa-l purtam, cu mandrie, pe o carte.

"Mama mea, Roxane (Pussy) Callimachi, nascuta in 1918, era fiica Anei-Maria Callimachi. Mama a fost infirmiera la Crucea Rosie, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe frontul din Rusia, si cineva mi-a spus ca unde cadeau cele mai multe bombe, acolo era si mama. A avut multe de indurat si s-a prapadit la 60 de ani.


Pe bunica am cunoscut-o destul de putin. Ea a plecat din Romania in 1940. Noi am plecat doua decenii mai tarziu. Locuiam in tari diferite, bunica in Anglia si eu in Franta, ceea ce nu a facilitat contactul. Ne-am intalnit de doua ori. Prima data, in mai 1960, cand am sosit la Paris, iar a doua oara la Londra, unde am locuit si eu pentru o vreme, in 1964. Intalnirea de la Londra a fost foarte agreabila, iar bunica m-a invitat la premiera filmului My Fair Lady cu Audrey Hepburn si Rex Harrison. Nu ne-am mai vazut niciodata de atunci. Intre timp, m-am maritat si am devenit mama, iar la moartea bunicii, in 1970, mama a fost singura la Londra, la inmormantare.


Bunica mea, coboratoarea boierilor Vacaresti si Manesti, nu era cea mai blajina persoana si nici o mama sau o bunica afectuoasa. Era mandra, autoritara, avea misterele si excentricitatile ei. Imi amintesc cum oprea taxiurile, facandu-le un semn ferm cu bastonul. Dar era o femeie foarte inteligenta si foarte cultivata. O adevarata Lady.” (Alexandra Reininger-Callimaki, nepoata autoarei)

Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Istorie cu blazon
ISBN 978-606-8623-85-6
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 130 x 200
Tip copertă Brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLumea era toata a mea. Amintirile unei printese
Rating-ul tău