Lumea în care trăim. O scurtă introducere

în stoc
SKU
a220274
69.99 LEI
Pe scurt

Dr. Richard Haass este președintele Council on Foreign Relations. Diplomat cu experiență și consilier politic, Haass a fost consultant senior al președintelui George W. Bush pentru Orientul Mijlociu, a lucrat împreună cu secretarul de stat Colin Powell și s-a implicat în negocierea tratatelor de pace din Cipru și Irlanda de Nord. A fost distins cu Presidential Citizens Medal, State Department’s Distinguished Honor Award și Tipperary International Peace Award.

A publicat mai multe cărți, printre care și A World in Disarray: American Foreign Policy and the Crisis of the Old Order (2017) și War of Necessity, War of Choice: A Memoir of Two Iraq Wars (2010). Lumea în care trăim. O scurtă introducere (The World: A Brief Introduction) a apărut în 2020 și este cea mai recentă carte a sa.

Evoluția lumii contemporane și provocările globalizării

În secolul al XXI-lea, sunt o mulțime de variabile care apar într-un colț al lumii și influențează totul, ca într-un efect de domino: un hacker din Rusia, un tsunami din Asia, un grup terorist din Orient sau un președinte imprevizibil din America de Sud. Această carte le oferă cititorilor instrumentele și noțiunile necesare ca să răspundă întrebărilor cruciale ale lumii contemporane.

Istorie, contexte pentru regiunile „fierbinți“, problemele globalizării, alături de evenimente sociale însemnate și cultura care le dă naștere – Richard Haass abordează toate aceste teme pentru a ne ajuta să ne formăm o imagine generală asupra lumii în care trăim și să navigăm prin oceanul de știri zilnice.

Unul dintre marile merite ale cărții este că-i îndrumă pe cititori să-și formeze opinii pertinente, care să-i ajute să ia decizii relevante pentru ei și societate, devenind astfel mai puțin vulnerabili la manipulările politicienilor și ale new media.


„O resursă esențială pentru educarea cetățenilor din lumea globalizată.“
Fernando M. Reimers

„O carte care analizează cum funcționează lumea în prezent, cum se schimbă și de ce trebuie să cunoaștem toate lucrurile acestea. Orice cetățean ar trebui să o citească.“
Madeleine Albright



„Scopul meu, cu această carte, este să vă ofer informațiile de bază pe care trebuie să le cunoașteți despre lume, pentru a deveni alfabetizați global. Alfabetizarea globală, în ceea ce ne privește, are de-a face cu cât de mult (sau de puțin) cunosc și înțeleg oamenii lumea.

Lumea în care trăim, cartea de față, este gândită să ne ajute să construim o bază cu ajutorul căreia să navigăm în siguranță printre titlurile orei și să filtrăm potopul de știri care vine spre noi. Unul dintre obiectivele cărții este ca cititorii să devină mai puțin vulnerabili la manipulările oamenilor politici, cu agende prestabilite, sau în fața celorlalți, care pretind a reprezenta autoritatea, când, de fapt, nu o fac. Fiecare dintre noi luăm decizii și emitem opinii – ca votanți, studenți, elevi, profesori, părinți, prieteni, consumatori sau investitori – care afectează relațiile țării noastre (și deci ale noastre) cu restul lumii. Cu o mai bună înțelegere a lumii și a provocărilor care se ivesc, vei fi un cetățean mai informat, unul care-i va putea trage la răspundere pe reprezentanții aleși și care va ajunge să aibă judecăți libere și sănătoase.“

Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Orion
ISBN 9786064309730
Traducător Anca Alina Dumitru
Număr de pagini 480
Formatul cărţii 14 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLumea în care trăim. O scurtă introducere
Rating-ul tău