Luminile Nordului

în stoc
SKU
a216436
34.90 LEI
Pe scurt

Amy Liptrot a publicat texte în numeroase publicații având o rubrică curentă în Caught by the River, din care s-a născut Luminile Nordului. În afară de textele publicate în ziare importate precum Guardian și Observer, Amy a fost și model pentru artiști, gimnastă la trambulină și lucrătoare într-o fabrică de procesare a fructelor de mare. În prezent trăiește împreună cu partenerul său și cei doi copii în Orkney, Londra și pe Internet.

Un volum de memorii captivant despre alcoolism și despre redescoperirea vastității spațiului natural vindecător. Luminile Nordului jonglează cu senzațiile, cu urbanul londonez și ruralul insulelor din arhipelagul scoțian Orkney, cu deznădejdea dependenței și speranța libertății. Luminile Nordului a câștigat Wainwright Prize în 2016 și PEN Ackerley Prize în 2017 și a fost pe listele scurtă Wellcome Prize (2016 ) și Ondaatje Prize (2017). O carte ce vorbește cu luciditate despre momente nebuloase, înlocuind strânsoarea claustrofobă a alcoolismului cu vastitatea, sălbăticia și libertatea spațiilor deschise ale insulelor din nordul Scoției.

Un volum de memorii liric și curajos… Capacitatea lui Liptrot de a împleti spațiul interior cu sălbăticia spațiului exterior o face o scriitoare atât de interesantă…
Will Self, The Guardian
 
Luminile Nordului este un volum de memorii, o carte despre nopți sălbatice în Londra și despre forme diferite de sălbăticie din Orkney. Este plină de beții, de greșeli, de furie și de regrete. Dar asta nu e totul. Este deopotrivă un exemplu curat, limpede și impresionant de scriere naturalistă. Astfel, dezvăluie un sentiment de uimire în fața naturii; este o carte însuflețită de cristei, de nori noctilucenți și de o existență la marginea lumii.”
The Herald

Vorbește cu luciditate despre momente nebuloase, înlocuind strânsoarea claustrofobă a alcoolismului cu vastitatea, sălbăticia și libertatea spațiilor deschise ale insulelor din nordul Scoției.

Black Button
Mai multe informații
EdituraBlack Button Books
ISBN 9786069003183
Traducător Irina Șubulică
Număr de pagini 254
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLuminile Nordului
Rating-ul tău