M-am săturat să fiu prost. Incursiune în gândirea critică pentru oameni de afaceri și nu numai

Epuizat din stoc
SKU
HU001472/1
37.42 LEI
Pe scurt

Cunoşti oameni care la şedinţe nu înţeleg niciodată nimic, irosindu-ţi astfel tot timpul? Ţi s-a întâmplat să dai peste studenţi care probabil că dorm în timpul cursului, pentru că altminteri nici un om treaz n-ar pune întrebări mai idioate? Conversaţiile cu rudele, la masă, nu ţi se par uneori atât de trase de păr şi de nătânge, încât îţi taie pofta de mâncare? Fă-ne tuturor o favoare şi cumpără-le cartea aceasta! Sau, dacă eşti destul de isteţ încât să-ţi dai seama că şi tu te-ai săturat să fii prost, atunci ai bunăvoinţa de a-ţi face cadou această carte.

„O carte «altfel», într-un sens spectaculos. Vine cu studii de caz şi crezi că este un manual de business, apoi te execută scurt cu exerciţii de logică generală. Oricine va găsi un unghi din care cartea aceasta să îi aducă ceva nou. Pentru mine, cele mai interesante părţi au fost din zona de filozofie a businessului, care sunt tratate senzaţional. A fost o gură de aer proaspăt, am citit-o dând din cap şi aprobând la fiecare pagină, iar la sfârşit m-am întrebat de ce nu am scris-o eu. E cu adevărat o carte excelentă, iar antreprenorii din România au nevoie de ea! Peter, îţi mulţumesc!“ (Radu GEORGESCU, Founding Partner, GECAD Group)


„Dacă stăm să ne gândim niţel, autorul a întreprins, în cartea de faţă, o expediţie teoretică forte, cu nobilul scop al inculcării unui mod de a gândi realist şi de a înţelege adevărat contemporanilor săi dornici să-şi gestioneze competent afacerile. Având ei în minte întâmplările lumii de azi, călătoria aceasta nu ar avea cum să nu le fie trebuincioasă. Oricum, nădejde ni-i că nu va fi în van, deoarece Peter, bisnisologul nostru – cu niscaiva filozofie în spate, multă experienţă la activ şi destul umor la purtător −, se dovedeşte, din start, o călăuză care cunoaşte cu temeinicie terenul explorat.“ (Luca PIŢU, pensionar doctor indocent al Universităţii Cuzane de pe vijeliosul Bahlui)


Nimeni nu se naşte prost. Ne naştem pur şi simplu neştiutori. Este nevoie de hotărâre şi de încăpăţânare ca să rămâi cu adevărat prost.


„Aceasta este una dintre cele mai antrenante lucrări de business pe care le-am citit. Nu seamănă deloc cu banalele tratate de teorie, ci este cu adevărat o incursiune critică în universul afacerilor, cu exemple concrete, reale, din viaţa de zi cu zi, pe parcursul cărora înveţi cum să gândeşti. Fie şi numai pentru secţiunea privitoare la redactarea materialelor de afaceri – şi tot merită să cumperi această carte. Este o lucrare de căpătâi pentru toţi cei care gestionează într-un fel sau altul o companie ori intenţionează să se implice în afaceri.“ (Lance WEAVER, preşedinte Virgin Money Cards, fost Vice Chairman MBNA America Bank, fost Chairman MasterCard International)


„O carte care te provoacă să înţelegi ce, de ce şi cum din perspectiva curiozităţii unui copil, să îţi exersezi logica şi capacitatea de detaşare în aşa fel încât să vezi cu claritate dincolo de ceea ce gândeşti, să faci conexiuni şi să analizezi situaţiile din toate perspectivele posibile, să te bucuri de joc şi să îndrăzneşti să plonjezi în cele mai dificile situaţii, fără să uiţi o clipă să pui sub semnul întrebării chiar şi chestiunile pe care ţi se pare că le cunoşti perfect. Peter H. Frank reuşeşte să combine extrem de abil noţiuni teoretice complexe cu exemple practice care să facă această călătorie prin gândirea critică atât utilă, cât şi fascinantă.“ (Cristina SĂVUICĂ, Chief Happiness Officer al celei mai mari companii de recrutare şi consultanţă în resurse umane din România, Lugera – The People Republic)

Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Humanitas practic
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-4766-5
Traducător Cecilia Laslo
Număr de pagini 264
Formatul cărţii 13x20
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsM-am săturat să fiu prost. Incursiune în gândirea critică pentru oameni de afaceri și nu numai
Rating-ul tău