Mademoiselle Coco și parfumul iubirii

în stoc
SKU
a226586
53.00 LEI
Pe scurt

Michelle Marly este pseudonimul scriitoarei germane Micaela Jary, un omagiu pe care l-a adus localității Marly-le-Roi din vestul Parisului, unde au locuit Alexandre Dumas și fiul său, căci, după cum mărturisea ea însăși: „Mi s-a părut c-ar fi interesant să fiu numită după locul unde au trăit atât autorul Celor trei muschetari, cât și cel al Damei cu camelii“. Fiică a respectatului compozitor Michael Jary, ea a crescut la Hamburg într-o familie de artişti, într-o lume a muzicii și a filmelor. Prin intermediul tatălui său, şi-a descoperit de mică pasiunea pentru muzica franțuzească. La începutul carierei a fost reporter, apoi editor pentru mai multe reviste, în prezent, dedicându-se scrisului. Printre cărţile ei de succes se numără: Mademoiselle Coco unde der Duft der Liebe (2018; Mademoiselle Coco și parfumul iubirii, Nemira, 2021), carte tradusă în 18 limbi; Madame Piaf und das Lied der Liebe (2019; în pregătire la Nemira); Die Diva: Maria Callas – die größte Sängerin ihrer Zeit und das Drama ihrer Liebe (2020); Romy und der Weg nach Paris (2021).

În 1919, Coco Chanel reprezenta deja întruchiparea eleganței pentru orice femeie modernă. Uitați erau anii de sărăcie, când fusese doar Gabrielle, orfana abandonată la mănăstire de maici, apoi fata sărmană căreia i-a fost interzisă căsătoria cu aristocratul de care se îndrăgostise.

După pierderea brutală și tragică a iubirii vieții sale, Coco trece printr-o teribilă criză existențială. Nici prietenii, nici munca nu o pot scoate din tristețea sa profundă. Asta până când, în timpul unei călătorii la Veneția, este fermecată de o mireasmă aparte, pe care vrea să o transforme în cel mai îmbătător parfum al iubirii.

Deși Coco nu știe nimic despre arta marilor parfumieri, se va dedica trup și suflet acestei aventuri temerare, pentru a crea un produs unic, un omagiu etern adus bărbatului pe care l-a pierdut.

Așa începe povestea celui mai cunoscut și mai îndrăgit parfum din lume: Chanel No 5.


„Un roman tulburător și rafinat, precum viața mondenă din Parisul anilor 1920...“
Märkische Allgemeine Zeitung


„Michelle Marly a scris o biografie romanțată a fascinantei Coco Chanel care este, deopotrivă, emoționantă și bine documentată.“
Aachener Zeitung

Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Damen Tango
ISBN 9786064312198
Traducător Cora Radulian
Număr de pagini 368
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMademoiselle Coco și parfumul iubirii
Rating-ul tău