Mantia de stele

Epuizat din stoc
SKU
FI000257/1
16.38 LEI
Pe scurt
La Paris, o tanara se trezeste intr-o dimineata intr-un asternut strain. Asa incepe odiseea ei metempsihotica in diferite existente si timpuri, in vise si reincarnari ale iubirii.

Sase istorii de dragoste, in care sufletele-pereche isi urmeaza calea hotarata de astre. Indragostitii din prima poveste, din secolul XXI, se intalnesc intr-un parc parizian, iar cei din a doua istorie traiesc pe malul Dunarii in secolul al XV-lea: Filipa Avranezovic, femeia Scorpion ce poate sa ucida cu o sarutare inveninata, si un chipes Varsator.

Visatoarea se trezeste barbat Capricorn in cea de-a treia istorie, indragostit de o frumoasa cu ochii verzi ca fierea din zodia Berbecului. A patra istorie dezvaluie din corespondenta purtata de Teodora, cea nascuta in zodia Pestilor, cu profesorul ei experienta stranie a timpului si o legatura misterioasa cu un Sagetator orb, potrivnicul ei din secolul al XVIII-lea. In a cincea poveste, Arhondula Nehama este Fecioara vorbind greaca si ivrit, iar intre hotarul dintre viata si moarte isi intalneste ursitul Geaman. In cea de-a sasea istorie, plina de vraji, disperare si primejdii, Minotaurul uita de sine si de dragostea ce il leaga de o Balanta. 

"Pavic este o Seherezada a secolului XX." (Publishers Weekly)                                                                     

"La fel ca Borges, García Márquez, Calvino sau Perec, Pavic stie sa presare volutele textuale cu miniaturi splendide si anecdote uluitoare." (Washington Post Book World)                                                                                                                                          
"Pentru Pavic, cartile sunt vise, iar cititorii – vanatori de vise." (New York Times Book Review)                                                                                   
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-219-6
Traducător Mariana Stefanescu
Număr de pagini 171
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMantia de stele
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!