Manual de inteligenţă emoţională

Epuizat din stoc
SKU
C194874
38.43 LEI
Pe scurt
Manualul de inteligenţă emoţională este singura lucrare de anvergură dedicată studiului inteligenţei emoţionale, cuprinzând delimitări conceptuale şi clasificări, precum şi diferite studii desfăşurate prin prisma mai multor orientări teoretice. Capitolele din volumul de faţă se completează în demersul clarificării teoriei şi oferă un instrumentar larg de teste care evaluează înteligenţa emoţională în corelaţie cu alte concepte relevante.

Inteligenţa emoţională şi socială, după modelul lui Bar-On, constă într-o serie de aptitudini emoţionale, personale şi sociale ce influenţează capacitatea generală a unui individ de a face faţă cu bine solicitărilor şi presiunilor cotidiene; inteligenţa emoţională se traduce prin capacitatea fundamentală de a conştientiza, de a înţelege, de a controla şi de a exprima în mod eficient emoţiile.


Până la data publicării Manualului de inteligenţă emoţională, n-a existat niciun material comprehensiv şi exhaustiv pe acest subiect. Reuven Bar-On, cel care a brevetat termenul de inteligenţă emoţională, „EQ“, şi a dezvoltat primul test care evaluează acest tip de inteligenţă, a strâns laolaltă, împreună cu James D.A. Parker, mai mulţi cercetători, academicieni şi practicieni de prestigiu, pentru a da naştere acestei lucrări remarcabile şi indispensabile pentru cei care îşi doresc să afle mai multe despre inteligenţa emoţională.

Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Biblioterapia
Ediția cărții I
ISBN 978-973-669-974-0
Traducător Alexandra Cork
Număr de pagini 508
Formatul cărţii 16,5 × 24 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsManual de inteligenţă emoţională
Rating-ul tău