Marele maestru al Templierilor

Epuizat din stoc
SKU
C166249
8.26 LEI
Pe scurt
13 octombrie 1307. Pe-ntreg cuprinsul regatului Frantei, cavalerii Templieri au fost arestati din porunca regelui Filip al III-le cel Frumos. Asa incepe o pagina neagra din istoria Frantei si a Europei. Procesul care a urmat I-a defaimat pe acesti gloriosi luptatori ai lumii crestine.
Vitejia si ardoarea cu care au luptat pentru cucerirea Ierusalimului au fost uitate, Templierii fiind acuzati de erezie si de blasfemie. Multi dintre ei au sfarsit in temnite. Altii, printre care si ultimul Mare Maestru al Ordinului, au fost arsi pe rug. Aceasta este istoria care a suscitat numeroase intrebari de-a lungul veacurilor. Care sunt motivele pentru care regele Frantei a dispus arestarea?

Ce rol a avut papa Clement in judecarea si condamnarea Templierilor? Cum de a fost posibil ca aceasta disciplinata si numeroasa armata a cavalerilor Templului sa nu se opuna arestarii?Ines Nollier raspunde acestor intrebari si altora legate de oneroasa condamnare, reconstituind pas cu pas acest proces si descalcindu-i itele.
Mai multe informații
EdituraParalela 45
Ediția cărții I
ISBN 978-973-47-0096-7
Traducător Al.Th. Ionescu si Monica Ionescu
Număr de pagini 368
Formatul cărţii 13.5x21 cm
Data apariției 2007
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMarele maestru al Templierilor
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!