Marele secret

în stoc
SKU
a255342
47.00 LEI
Pe scurt
Marele secret. Dezastrul secretizat din Al Doilea Razboi Mondial, care a lansat lupta impotriva cancerului Marele secret reprezinta povestea captivanta a unei catastrofe provocate de arme chimice in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, musamalizarea dezastrului aparut, dar si modul in care descoperirea facuta de un medic al armatei americane a dus la dezvoltarea primului medicament pentru combaterea cancerului, tratament cunoscut astazi sub numele de chimioterapie. Avand la baza cercetari extrem de detaliate, Marele secret este o pagina de istorie scrisa remarcabil, ce relateaza modul in care o tragedie cumplita a reprezentat impulsul creator pentru o valoroasa cucerire medicala.
Mai multe informații
EdituraRAO
ISBN 978-606-006-806-8
Traducător Cosmina-Larisa Mavrodin
Număr de pagini 424
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMarele secret
Rating-ul tău

Marele secret. Dezastrul secretizat din Al Doilea Razboi Mondial, care a lansat lupta impotriva cancerului

Marele secretreprezinta povestea captivanta a unei catastrofe provocate de arme chimice in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, musamalizarea dezastrului aparut, dar si modul in care descoperirea facuta de un medic al armatei americane a dus la dezvoltarea primului medicament pentru combaterea cancerului, tratament cunoscut astazi sub numele de chimioterapie. Avand la baza cercetari extrem de detaliate, Marele secret este o pagina de istorie scrisa remarcabil, ce relateaza modul in care o tragedie cumplita a reprezentat impulsul creator pentru o valoroasa cucerire medicala. 

In timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, in luna decembrie a anului 1943, un bombardament al nemtilor asupra portului din Bari, ocupat deja de Aliati, a avut consecinte ingrozitoare. Din ruinele lasate in urma, totusi, s-au ivit mugurii unei sperante. Si s-a initiat un alt razboi, impotriva unui dusman mai feroce decat nazistii: cancerul acea boala care, intre Pearl Harbor si Hiroshima, a omorat nenumarati americani din afara frontului. Oare era posibil sa declari razboi unui inamic necunoscut?