Marele uriaș prietenos

în stoc
SKU
a265063
48.48 LEI
Pe scurt
Eu este singurul urias cumsecade si zapacit din tot Taramul Uriasilor. Eu este Marele Urias Prietenos. Eu este MUP. In toiul noptii, micuta Sophie este insfacata din patul ei de un urias, iar primul ei gand este ca va pati ceva rau. Dar uriasul cu ochi scanteietori nu face decat sa o duca in pestera lui, unde, cu felul lui impleticit de a vorbi, i se prezinta: “Eu este singurul urias cumsecade si zapacit din tot Taramul Uriasilor. Eu este Marele Urias Prietenos. Eu este MUP.” Ba mai mult, Sophie afla ca MUP are o indeletnicire nobila si misterioasa: colectioneaza vise pe care le sufla in urechile copiilor adormiti.
Mai multe informații
EdituraArthur
ISBN 978-606-086-667-1
Traducător Alexandra Columban
Număr de pagini 232
Formatul cărţii 15 x 25 cm
Tip copertă Cartonata
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMarele uriaș prietenos
Rating-ul tău
Eu este singurul urias cumsecade si zapacit din tot Taramul Uriasilor. Eu este Marele Urias Prietenos. Eu este MUP. 
 
In toiul noptii, micuta Sophie este insfacata din patul ei de un urias, iar primul ei gand este ca va pati ceva rau. Dar uriasul cu ochi scanteietori nu face decat sa o duca in pestera lui, unde, cu felul lui impleticit de a vorbi, i se prezinta: “Eu este singurul urias cumsecade si zapacit din tot Taramul Uriasilor. Eu este Marele Urias Prietenos. Eu este MUP.” Ba mai mult, Sophie afla ca MUP are o indeletnicire nobila si misterioasa: colectioneaza vise pe care le sufla in urechile copiilor adormiti.
 
In scurt timp insa puterile lui MUP vor fi puse la incercare, cand Sophie si noul ei prieten vor incerca sa-i opreasca pe uriasii mancatori de oameni. Indrazneata misiune, la care va participa insasi regina Angliei, ii va tine pe cititori cu sufletul la gura si le va starni deopotriva hohote copioase de ras.
 
Sophie are noroc sa fie prinsa de Marele Urias Prietenos: spre deosebire de el, ceilalti nu sunt deloc de treaba cu oamenii, dimpotriva. De la dezgustatorul Strange-Sange, la grosolanul Carnibal, in fiecare noapte se grabesc sa imbuce oameni - omleti, cum le zic ei - care, fireste, nu banuiesc nimic. - Dragos Dodu - Raufacatorii lui Roald Dahl.