Mari arhitecti bucuresteni. Ion D. Berindey

Epuizat din stoc
SKU
a111189
80.91 LEI
Pe scurt

O lucrare strict necesara in aceste zile de atac masiv asupra patrimoniului monumental al orasului, amenintat cu pierderea documentelor sale construite, ferestre catre viata antecesorilor nostri, mereu deschise, unice in autenticitatea lor.


Cu pierderea radacinilor care il sustin in sperantele sale de dezvoltare viitoare.


O carte de citit, de recitit si de tinut minte.

Bucurestenii uita adeseori ca traiesc intr-un oras frumos. Asezare cu prea putin noroc, Bucuresti a infruntat, in cei peste 550 de ani de existenta, vitregia istoriei si nu mai putin pe cea a inexorabilului geografic, invaziile, cutremurele, incendiile si nesocotinta oamenilor. A dainuit. Abia acum 150 de ani a inceput sa-si contureze un chip, ale carui trasaturi s-au compus organic. Au aparut case, strazi, cartiere cu o identitate bine definita, expresii ale gandirii, idealurilor, gustului unui moment. Marturii ale talentului unor arhitecti, care si-au insemnat, prin opere de valoare, locul in istoria arhitecturii romanesti.


O asemenea personalitate face obiectul studiului publicat in acest volum. Membru al unei dinastii de arhitecti, creator al unor cladiri care s-au constituit in podoabe ale orasului, Ion D. Berindey a lasat o opera a carei complexitate si frumusete se cuveneau a fi investigate. Arhitectul si-a gasit cronicarul in persoana tinerei arhitecte Sidonia Teodorescu, care a dedicat marelui inaintas o monografie ampla. Asternut pe paginile acestui volum, rod al unor cercetari asidue si indelungate in arhive, biblioteci si colectii publice si particulare, studiul aduce date noi, necunoscute nu numai marelui public, ci si specialistilor, privitoare la creatia lui Ion D. Berindey.


De la descoperirea paternitatii, anterior necunoscute, a unor cladiri importante, la analiza arhitecturala a monumentelor si la prezentarea structurata a biografiei arhitectului, aceasta carte contine tot ceea ce este necesar unui iubitor al arhitecturii si al Bucurestilor pentru a intelege contributia lui Ion D. Berindey la dezvoltarea arhitecturii in Romania si la faurirea identitatii Capitalei ei.

Mai multe informații
EdituraVremea
ISBN 978-973-645-642-8
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 16.5x23
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMari arhitecti bucuresteni. Ion D. Berindey
Rating-ul tău