Mărturii din războiul de reîntregire. Așa cum au fost prezentate Regelui Ferdinand

în stoc
SKU
a261237
49.00 LEI
Pe scurt
… în textele alese de noi, vorbesc chiar cei care, prin fapta şi sacrificiul lor, au făurit istoria şi acest lucru le conferă o valoare deosebită, o încărcătură emoţională cu totul specială prin intermediul căreia putem să retrăim cu intensitate dramaticele evenimente care au marcat făurirea României Mari. * Fiecare document reprezintă un crâmpei de istorie, o parte din „acele momente sublime” despre care, aşa cum spunea celebrul scriitor austriac Stefan Zweig, „când creează în mod desăvârşit, istoria nu are nevoie de vreo mână care să o ajute. Acolo unde ea cârmuieşte cu adevărat ca poetă, ca dramaturgă, niciun poet nu trebuie să încerce să o depăşească.” Sorin Cristescu
Mai multe informații
EdituraCetatea de Scaun
Ediția cărții a II-a
ISBN 9786065376175
Număr de pagini 385
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMărturii din războiul de reîntregire. Așa cum au fost prezentate Regelui Ferdinand
Rating-ul tău

… în textele alese de noi, vorbesc chiar cei care, prin fapta şi sacrificiul lor, au făurit istoria şi acest lucru le conferă o valoare deosebită, o încărcătură emoţională cu totul specială prin intermediul căreia putem să retrăim cu intensitate dramaticele evenimente care au marcat făurirea României Mari.

Fiecare document reprezintă un crâmpei de istorie, o parte din „acele momente sublime” despre care, aşa cum spunea celebrul scriitor austriac Stefan Zweig, „când creează în mod desăvârşit, istoria nu are nevoie de vreo mână care să o ajute. Acolo unde ea cârmuieşte cu adevărat ca poetă, ca dramaturgă, niciun poet nu trebuie să încerce să o depăşească.”
Sorin Cristescu

 

În tot ce spunea, în tot ce făcea ea, era pasiune curată, era iubire de țară, era suflu de vitejie, propulsiune de energie, spirit sublim de jertfă.
Și eroina n-avea numai un suflet mare… era și inteligentă, avea mult bun simț, modestie, bună cuviință și o oarecare cultură (Făcuse o școală profesională la București). Fiind afabilă tot atât pe cât era e demnă și măsurată în gesturi și cuvinte și vorbind binișor franțuzește, camarazii noștri, ofițerii francezi, cari au cunoscut-o, o apreciau cu mult interes și multă stimă.
Adevărul, Anul XXXIV No. 11412, Duminică, 19 Iunie 1921
Ecaterina Teodoroiu
de General Alexe Anastasiu