Mărturisirea ortodoxă a credinţei universale şi apostolice a Bisericii Răsăritene

Epuizat din stoc
SKU
a214321
36.75 LEI
Pe scurt
,,Mărturisirea ortodoxă a credinţei universale şi apostolice" a Bisericii Răsăritene este o lucrare normativă a Bisericii Ortodoxe Universale, fiind structurată în trei mari părţi – Despre credinţă, Despre nădejde, Despre iubire. Aceste trei mari virtuţi creştine sunt prezentate, sub formă catehetică, în 361 de întrebări şi răspunsuri. Prima parte se referă la credinţă şi explică Simbolul de la Niceea, cele şapte Sfinte Taine şi diverse rânduieli ale Bisericii. Partea a doua are ca subiect nădejdea şi tâlcuieşte Rugăciunea Domnească şi cele nouă Fericiri. Partea a treia are în centru virtutea iubirii, definirea viciilor şi a virtuţilor, precum şi explicarea poruncilor Decalogului. Mărturisirea ortodoxă a Sfântului Ierarh Petru Movilă este întemeiată pe Sfânta Scriptură şi pe scrierile patristice. A fost citită şi dezbătută la Sinodul de la Iaşi din 1642, iar după ce a primit pecetea panortodoxă a Patriarhiei de la Constantinopol a devenit una dintre principalele mărturisiri de credinţă ale Bisericii Ortodoxe în timpuri de mari tulburări politice şi religioase pentru credincioşii ortodocşi.
Mai multe informații
EdituraEditura Doxologia
Colecție Apologetica
ISBN 9786066668484
Traducător Traian Diaconescu
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 14.5 x 23 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2020
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMărturisirea ortodoxă a credinţei universale şi apostolice a Bisericii Răsăritene
Rating-ul tău

Mărturisirea ortodoxă a credinţei universale şi apostolice a Bisericii Răsăritene este o lucrare normativă a Bisericii Ortodoxe Universale, fiind structurată în trei mari părţi – Despre credinţă, Despre nădejde, Despre iubire. Aceste trei mari virtuţi creştine sunt prezentate, sub formă catehetică, în 361 de întrebări şi răspunsuri. Prima parte se referă la credinţă şi explică Simbolul de la Niceea, cele şapte Sfinte Taine şi diverse rânduieli ale Bisericii. Partea a doua are ca subiect nădejdea şi tâlcuieşte Rugăciunea Domnească şi cele nouă Fericiri. Partea a treia are în centru virtutea iubirii, definirea viciilor şi a virtuţilor, precum şi explicarea poruncilor Decalogului. Mărturisirea ortodoxă a Sfântului Ierarh Petru Movilă este  întemeiată pe Sfânta Scriptură şi pe scrierile patristice. A fost citită şi dezbătută la Sinodul de la Iaşi din 1642, iar după ce a primit pecetea panortodoxă a Patriarhiei de la Constantinopol a devenit una dintre principalele mărturisiri de credinţă ale Bisericii Ortodoxe în timpuri de mari tulburări politice şi religioase pentru credincioşii ortodocşi.

Ce este rugăciunea?
Răspuns: Rugăciunea este o cerere îndreptată către Dumnezeu, din credinţa fierbinte şi din nădejdea dobândirii lucrurilor cerute, după voinţa Lui. Rugăciunea este o suire a minţii şi a voinţei noastre la Dumnezeu în care sau slăvim pe Dumnezeu, sau Îl rugăm, sau Îi mulţumim pentru binefacerile Sale pentru noi.
(Mărturisirea ortodoxă a credinţei universale şi apostolice a Bisericii Răsăritene, Cap. II, Întrebarea 4)