Marul lui Newton sau despre cum gandim fizica

în stoc
SKU
a221175
25.00 LEI
Pe scurt

Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992) s-a născut în localitatea Războieni, Neamț. Studiază filosofia și teologia la universitățile din București și Heidelberg. În 1940, primește Premiul Regal de poezie pentru cartea Caligrafie pe zăpadă. În 1942, va fi numit secretar de legație la departamentul Relații Culturale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.
După instalarea regimului comunist în România, în 1948, se stabilește în Franța, unde, după o promițătoare carieră de jurnalist și poet în România, își va lansa primul său roman din lumea liberă – "Ora 25" – ce va fi tradus, în scurt timp, în zeci de limbi. Până în 1992, în îndelungatul său exil parizian, va publica peste treizeci de romane, ce vor cunoaște, de asemenea, mai multe ediții pe toate continentele lumii.

In carte sunt analizate o serie de teme de fizica, folosind metoda pe care insusi Newton a utilizat-o atunci cand a descoperit legea atractiei gravitationale: aplecarea cu luare aminte asupra problemei abordate, analiza cazului particular pe care aceasta il reprezinta si generalizarea sa. De aceea, pentru a intelege natura si lumea in care traim trebuie sa gandim fizica! De asemenea, nu trebuie sa neglijam rolul important al intuitiei si al imaginatiei.

Cartea demonstreaza ca problemele si intrebarile aparute in studiul fizicii nu sunt obstacole in calea cunoasterii, ci calea regala pe care avansam catre succesul autentic. In fond, acestea nu mai raman probleme - in sensul restrans al termenului -, devenind, mai degraba, oportunitati pentru propria formare.

Mai multe informații
EdituraPrestige
Colecție Lumea copilariei
Ediția cărții II
ISBN 9786069651568
Traducător Maria Magdalena Anghelescu
Număr de pagini 160
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMarul lui Newton sau despre cum gandim fizica
Rating-ul tău