Masajul thailandez

în stoc
SKU
a259555
38.00 LEI
Pe scurt
Manual ilustrat pentru incepatori si avansati. Medicina traditionala thailandeza considera ca exista 72 000 de sen-uri: fiecare parte a corpului este conectata la toate celelalte parti printr-o retea infinita si intrinseca de energie, cunoscuta ca prana (sanscrita), qi sau chi (chineza) ori lom (thailandeza). In gandirea thailandeza, sen creeaza o panza de energie care se infiltreaza in corpul tuturor fiintelor si care vibreaza ca raspuns la experientele fiziologice, psihologice si spirituale. Conform traditiei, energia se manifesta si dincolo de corp, creand un camp in jurul organismului cunoscut sub numele de "aura".
Mai multe informații
EdituraFor You
Ediția cărții I
ISBN 978-606-639-519-9
Traducător Gabriel Dragnea
Număr de pagini 176
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMasajul thailandez
Rating-ul tău
Manual ilustrat pentru incepatori si avansati.
 
Medicina traditionala thailandeza considera ca exista 72 000 de sen-uri: fiecare parte a corpului este conectata la toate celelalte parti printr-o retea infinita si intrinseca de energie, cunoscuta ca prana (sanscrita), qi sau chi (chineza) ori lom (thailandeza). In gandirea thailandeza, sen creeaza o panza de energie care se infiltreaza in corpul tuturor fiintelor si care vibreaza ca raspuns la experientele fiziologice, psihologice si spirituale. Conform traditiei, energia se manifesta si dincolo de corp, creand un camp in jurul organismului cunoscut sub numele de "aura".
 
Manualul ilustrat Masajul thailandez, conceput de doi practicieni cu experienta, ofera initierea intr-o straveche tehnica de vindecare si aprofundarea rutinelor clasice de masaj thailandez. Instructorii avansati care au fost nevoiti sa-si creeze propriile ghiduri de studiu vor gasi in acest manual un material care ii ajuta sa-si economiseasca timpul, iar incepatorii vor aprecia combinatia lectiile concrete si exemplele elocvente. Bogat ilustrat cu imagini si pasi alternativi, cartea contine si explicatii despre canalele sen si legaturile lor cu intregul corp.
 
La baza medicinei traditionale thailandeze se afla combinatia holistica a trei moduri de abordare: terapii pentru corp, minte-inima si energie. Conform acestei filosofii, terapiile pentru corp sunt abordari care afecteaza substante concrete ce alcatuiesc sinele nostru fizic, cunoscute drept Cele patru elemente: Pamantul, Apa, Focul si Aerul. Ideea ca trupul e strabatut de meridiane invizibile ale energiei este una de baza in majoritatea sistemelor traditionale asiatice legate de medicina. Meridianele energiei thailandeze, sen, au anumite similaritati cu liniile chinezesti si indiene. Desi a fost influentat de ideile din aceste culturi, conceptul de sen este pur thailandez.
 
David Roylance este instructor de masaj thailandez si arte thailandeze de vindecare, precum si director executiv al Institutului Thailandez de Arte ale Vindecarii.
 
Dr. C. Pierce Salguero este fondatorul Tao Mountain, asociatie nonprofit de instructori de masaj thailandez si medicina pe baza de plante care sprijina cercetarea academica si studiile clinice pentru a construi punti intre medicina thailandeza si cea occidentala. El este autorul cartilor Encyclopedia of Thai Massage, The Spiritual Healing of Traditional Thailand si Thai Massage Workbook.