Matematica si Stiinte ale naturii. Teste pentru evaluarea nationala (clasa a VI-a)

Epuizat din stoc
SKU
a217996
27.18 LEI
Pe scurt

Charlotte Poussin este autoarea casetelor „Cifre în relief”, „Litere în relief”, „Învăț să povestesc”. Educatoare Montessori și director de școală, ea este și autoarea cărții „Montessori de la naștere la 3 ani – Învață-mă să fiu eu însumi”. Și-a crescut cei cinci copii inspirându-se din metodele montessoriene, pe care dorește să le promoveze în toate familiile.

Marie Ollier a ilustrat acest material cu o bucurie imensă: prima sa experiență școlară a fost cea montessoriană, Maria Montessori fiind una dintre eroinele sale preferate.

Maria Montessori este una dintre primele femei-medic din Europa. Și-a dedicat întreaga viață copiilor și a creat o pedagogie nouă care, de sute de ani s-a răspândit în toată lumea și este pe cale să se dezvolte și în România.

Dragi elevi,

Vă propunem un antrenament pentru susținerea probei de Evaluare Națională la Matematică și științe, clasa a VI-a – EN VI.

În paginile acestui caiet veți găsi:

• exerciții de matematică, fizică și biologie, însoțite de curiozități din lumea științei;

• explicații referitoare la modul lor de rezolvare și de acordare a codurilor specifice;

• modele de teste asemănătoare celor de la EN VI;

• soluțiile exercițiilor propuse.

 

În prima parte a caietului, exercițiile sunt grupate pe cele trei discipline de studiu, în secvențe distincte; aceste exerciții pot fi rezolvate pe parcursul anului școlar, încă din primele săptămâni de școală, la orele destinate fiecărei discipline sau în pregătirea individuală.

După antrenament, veți putea explora rezolvarea unui model de test, apoi veți putea încerca cele 5 teste pe care vi le propunem în a doua parte a caietului, unde exercițiile sunt grupate pe diferite teme: Acvariul, Expediție în Delta Dunării, Concursul sanitar, Vizită la Muzeu, La ciupercărie, în teste asemănătoare cu testele de la Evaluarea Națională.

Înainte de a consulta soluțiile lor de la finalul caietului, vă propunem câte un exercițiu de autoevaluare: apreciați la câte dintre cele 15 exerciții ale fiecărui test ați răspuns corect.

 

Dragi colegi profesori de matematică, fizică și biologie,

Recomandăm utilizarea acestui caiet de pregătire încă din primele săptămâni de școală, în cadrul orelor de matematică, fizică și biologie, pentru a începe antrenamentul specific susținerii Evaluării Naționale la Matematică și științe, clasa a VI-a. Exercițiile aferente fiecărei discipline pot fi utilizate atât în clasă, cât și ca teme pentru acasă. Testele generale, create după modelul Evaluării Naționale, clasa a VI-a, pot fi abordate în lunile aprilie–mai.

Vă dorim mult succes tuturor!

Autoarele

Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Istoria mentalitatilor
Ediția cărții II
ISBN 9786063343650
Traducător Nicolae Breban
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 20.5 x 26 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMatematica si Stiinte ale naturii. Teste pentru evaluarea nationala (clasa a VI-a)
Rating-ul tău