Max si felinele

Epuizat din stoc
SKU
a114805
22.14 LEI
Pe scurt

Istoria unui baiat evreu silit sa-si paraseasca tara si sa fuga in Brazilia din pricina nazismului in ascensiune din Germania, Max si felinele poate fi citit la fel de bine ca un roman realist si ca o alegorie. Atunci cand vasul pe care s-a imbarcat naufragiaza, iar baiatul reuseste sa scape pe o barca de salvare, impreuna cu un jaguar infometat, nu ne putem imagina cum sfarsitul povestii poate fi unul in care Max, in sfarsit, s-a impacat cu felinele sale.


„Max si felinele este un scurt roman extraordinar. Ar putea foarte bine sa-i faca pe cititori sa caute alte carti ale lui Moacyr Scliar care au fost traduse in America.“ (Herbert Mitgang, The New York Times Book Review)

Istoria unui baiat evreu silit sa-si paraseasca tara si sa fuga in Brazilia din pricina nazismului in ascensiune din Germania, Max si felinele poate fi citit la fel de bine ca un roman realist si ca o alegorie. Atunci cand vasul pe care s-a imbarcat naufragiaza, iar baiatul reuseste sa scape pe o barca de salvare, impreuna cu un jaguar infometat, nu ne putem imagina cum sfarsitul povestii poate fi unul in care Max, in sfarsit, s-a impacat cu felinele sale.


„Max si felinele este un scurt roman extraordinar. Ar putea foarte bine sa-i faca pe cititori sa caute alte carti ale lui Moacyr Scliar care au fost traduse in America.“ (Herbert Mitgang, The New York Times Book Review)



Moacyr Scliar (1937-2011) s-a nascut in Porto Alegre, in statul brazilian Rio Grande do Sul, intr-o familie de evrei emigrata din Basarabia. A studiat medicina şi a practicat aceasta profesie pana in 1987, in paralel cu o cariera literara care i-a adus o faima internaţionala. Moacyr Scliar a inceput sa se impuna ca o voce distincta in literatura braziliana o data cu publicarea celui de-al doilea volum de povestiri, Carnavalul animalelor (1978), o carte in care se intreţes alegoria, fabula, folclorul şi incursiunile intr-o metaficţiune de tip Borges. Cele mai cunoscute dintre romanele sale (Centaurul din gradina, Razboiul din Bom Fim, Femeia care a scris Biblia, Ciudatul popor al lui Rafael Mendes) au fost traduse in unsprezece limbi


 

Mai multe informații
EdituraUnivers
Colecție Globus
Ediția cărții I
ISBN 9786068543697
Traducător Laura Badescu
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 11 x 18
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMax si felinele
Rating-ul tău