Medicina genomică și bolile comune ale adultului

în stoc
SKU
a216898
49,95 LEI
Pe scurt

 Adrian Covic este profesor de nefrologie și medicină internă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Iaşi, Director al Clinicii de Nefrologie și al Centrului de Dializă și Transplant din Iași din Spitalul „C.I. Parhon”, Iași. Specializări în clinici de nefrologie din Anglia (Manchester), Belgia (Aalst), Franța (Amiens), Germania (Leipzig), SUA (Cleveland). Doctor în științe medicale (1997), membru al Academiei de Științe Medicale (2008), membru al Academiei Oamenilor de Știință din România (2011), președinte al Societății Române de Nefrologie, membru al CNATDCU. A publicat peste 500 de lucrări științifice în reviste internaționale și naționale de prestigiu, precum și cărți de specialitate. Indicele Hirsch actual este de 56. Principalele domenii de cercetare sînt: complicațiile cardiovasculare în bolile renale, anemia renală, BCR și dializa peritoneală, insuficiența renală acută. La Editura Polirom a mai publicat, în calitate de coautor: Boala polichistică renală autosomal dominantă (1999), Afectarea cardiovasculară în boala renala cronică (2005), Manual de nefrologie (2007), Terapeutică medicală (2011).

Eusebiu Vlad Gorduza este profesor universitar şi prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Iaşi, medic primar în specialitatea genetică medicală. Pe lîngă activitatea universitară (de aproape un sfert de secol) şi cea medicală (coordonator al Laboratorului de Citogenetică Medicală din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Cuza Vodă”, Iaşi) a desfăşurat o importantă activitate ştiinţifică. Domeniile de studiu şi de cercetare sînt cromozomii umani şi bolile cromozomiale, citogenetica medicală, tulburări de reproducere şi sexualizare. A publicat numeroase monografii, cursuri universitare și lucrări ştiinţifice şi a prezentat lucrări la congrese şi conferinţe internaţionale sau naţionale. Este preşedinte al SRGM, membru al altor societăţi ştiinţifice, coordonator medical al laboratorului de analize genetice Cytogenis Iaşi. La Editura Polirom a mai publicat Genetică medicală (în colab., ediția a III-a, 2017; Premiul Academiei Române, 2019).

Mircea Covic a fost profesor universitar de genetică medicală la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Iași. Studii universitare (Facultatea de Medicină Iași și Facultatea de Biologie Iași), numeroase specializări în țară și în străinătate (Paris, Lyon, Marseille, Nancy, Leuven). Activitatea practică în domeniul geneticii clinice (medic primar) și activitatea de cercetare i-au adus o meritată reputație în acest domeniu, fiind ales președintele Societății Române de Genetică Medicală (1994-2005) și membru al unor societăți științifice internaționale (ESHG, ISHG, ECA). Domeniile de studiu și de cercetare sînt: cromozomii umani și bolile cromozomiale, genetica clinică, tulburările de reproducere și sexualizare, anomaliile congenitale. A publicat mai multe monografii și cursuri universitare și peste 100 de lucrări științifice. La Editura Polirom a mai publicat, în calitate de coautor, Boala polichistică renală autosomal dominantă (1999) și trei ediții a tratatului de Genetică medicală (2004, 2011, 2017; Premiul Academiei Române, 2019).

Cuvînt înainte de academician Constantin Ionescu-Tîrgovişte

„Contributorii la această monografie au prezentat unitar fiecare capitol, realizînd un volum consistent, bine conceput şi organizat, cu un stil concis, clar şi logic, uşor de înţeles şi plăcut la lectură, pentru care autorii merită întreaga noastră gratitudine. Este exemplul tipic al colaborării dintre un clinician cu expertiză şi doi reputaţi geneticieni care reuşesc o mostră excelentă de interdisciplinaritate şi medicină translaţională, deseori invocată ca fiind o necesitate, dar rareori posibil de a fi îndeplinită. Printre puţinele cărţi care îndeplinesc aceste obiective, monografia de faţă poate fi considerată un exemplu demn de a fi urmat. Sincere felicitări.” (Academician Constantin Ionescu-Tîrgovişte)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIOS
ISBN 9789734683321
Număr de pagini 288
Formatul cărţii 16 x 23.5 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2020
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMedicina genomică și bolile comune ale adultului
Rating-ul tău