Medicina profunda. Sanatatea redevine umana cu ajutorul inteligentei artificiale

în stoc
SKU
a255217
69.90 LEI
Pe scurt
O abordare captivanta a modului in care medicina realizata cu ajutorul inteligentei artificiale poate usura munca medicilor si, prin urmare, poate salva un numar si mai mare de vieti omenesti.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Future
ISBN 978-606-088-055-4
Traducător Carmen Strungaru
Număr de pagini 464
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMedicina profunda. Sanatatea redevine umana cu ajutorul inteligentei artificiale
Rating-ul tău
O abordare captivanta a modului in care medicina realizata cu ajutorul inteligentei artificiale poate usura munca medicilor si, prin urmare, poate salva un numar si mai mare de vieti omenesti.

In Medicina profunda, cunoscutul savant american Eric Topol dezvaluie modul in care inteligenta artificiala (IA) poate ajuta, avand potentialul sa transforme toate aspectele din activitatea medicilor. In final, rezulta o reducere a costurilor alocate domeniului medical, dar si a ratei mortalitatii. Autorul demonstreaza ca IA elibereaza medicii de sarcinile anoste si repetitive care ii impiedica sa se conecteze cu pacientii, si ca vindecarea incepe odata cu ascultarea celor suferinzi si a nevoilor acestora.
 
Nu este pentru prima oara cand am remarcat o reticenta in adoptarea de tehnologii noi in medicina. Este cea de-a treia carte pe care o scriu in legatura cu viitorul medicinei. In The Creative Destruction of Medicine, am cartografiat modul in care senzorii, secventierea, imagistica, telemedicina si multe alte oportunitati tehnologice ne-au ajutat sa digitalizam fiinta umana si sa realizam transformarea digitala a medicinei. In The Patient Will See You Now, am discutat despre felul in care medicina ar putea fi democratizata - si anume, ca paternalismul medical se va estompa pe masura ce consumatorii nu numai ca vor genera pur si simplu informatiile personale, dar vor fi si proprietarii lor, avand un mai mare acces la propriile date medicale si, in cele din urma, ar putea (daca doresc) sa preia controlul [...] asupra felului in care sunt ingrijiti. Aceasta carte reprezinta faza urmatoare, cel de-al treilea D dupa digitalizare si democratizare, si este cea mai cuprinzatoare. Indiferent ce impresie aveti cu privire la interesul meu pentru noile tehnologii, am visat intotdeauna sa galvanizez elementul uman esential din practica medicala. Cu acest al treilea D care vine de la deep learning (invatarea profunda), vom avea un cadru pentru a ne ingriji de radacinile medicinei: legatura om-om. - Eric Topol