Memomed 2023

în stoc
SKU
a253616
120.00 LEI
Pe scurt

Prin utilizarea Memoratorului de medicamente profesionistii din domeniul sanatatii, medici si farmacisti au acces la informatii de actualitate referitoare la medicamentele de uz uman inregistrate in Romania.

In acest fel este posibila actualizarea cunostintelor cu cele mai noi date referitoare la fiecare substanta activa utilizata in terapie, referitoare la: indicatii terapeutice nou aprobate, modificari de posologie, aspecte de farmacovigilenta, interactiuni medicamentoase semnificative clinic.

Cartea ofera informatii asupra optiunilor terapeutice ca o consecinta a generizarii diverselor in conformitate cu clasificarea ATC, usurand astfel activitatea practicienilor care lucreaza in domeniul sanatatii.

Memoratorul de medicamente aduce in atentie progresele importante in sfera terapiei biologice care se adreseaza unor patologii incomplet acoperite din punct de vedere farmacoterapeutic: neoplasm, boli rare, patologii autoimune etc., incluzand toate medicamentele nou autorizate pentru utilizarea lor in aceste situatii.

Consideram ca prezentarea sistematizata a informatiilor despre medicamente si despre formele farmaceutice inregistrate la noi in tara sunt de un real folos tuturor celor care stau in slujba sanatatii omului.

Prof. Dr. Farm. Simona Negres

Disciplina de Farmacologie si Farmacie clinica

Facultatea de Farmacie

UMF „Carol Davila” Bucuresti

Mai multe informații
EdituraUniversitara
Ediția cărții a XXIX-a
ISBN 2000000122953
Număr de pagini 1312
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMemomed 2023
Rating-ul tău

In domeniul farmaceutic si medical este necesara actualizarea permanenta a cunostintelor privind medicamentele existente pe piata farmaceutica din Romania. Memoratorul de medicamente aduce intr-un mod clar si sistematizat aceste informatii referitoare la substantele active utilizate in terapie.
Cresterea sperantei  de viata in Europa, inclusiv in tara noastra, a dus la cresterea numarului de pacienti varstnici cu comorbiditati si polimedicatie. Presiunea exercitata asupra sistemelor de sanatate este din ce in ce mai mare. Astfel, veti putea observa o tendinta accelerata de generizare a medicamentelor prescrise in mod frecvent pe baza dovezilor clinice si a recomandarilor ghidurilor de terapie. Toate produsele farmaceutice continand aceeasi substanta activa si autorizate la noi in tara sunt prezentate in memoratorul de medicamente, in conformitate cu clasificarea ATC, usurand astfel activitatea practicienilor care lucreaza in domeniul sanatatii.
Multe dintre ghidurile clinice de tratament au fost modificate in ultimii ani si subliniaza progresele importante in sfera terapiei biologice care se adreseaza unor patologii incomplet acoperite din punct de vedere farmacoterapeutic: neoplasm, boli rare, patologii autoimune etc. In aceasta editie a memoratorului de medicamente au fost incluse toate medicamentele nou autorizate pentru utilizarea lor in aceste situatii.
In contextul pandemiei data de virusul SARS-CoV-2,  imunizarea impotriva COVID-19 a adus certitudinea ca protejeaza fata de contractarea infectiei si reduce severitatea bolii, in cazul in care se produce infectia. De asemenea, scade riscul de spitalizare si de deces,  scade riscul de a transmite mai departe boala, protejandu-i astfel pe cei din jur. Tot in acest context  au fost autorizate in regim de urgenta medicamente antivirale sau anticorpi monoclonali utilizati pentru inhibarea replicarii virale sau pentru  reducerea raspunsului inflamator generat de explozia de citokine si toate aceste substante active se regasesc in editia 29 a MEMOMED-ului.
Consideram ca prezentarea sistematizata a informatiilor despre medicamente si despre formele farmaceutice inregistrate la noi in tara sunt de un real folos tuturor celor care stau in slujba sanatatii omului.

Prof. Dr. Farm. Simona Negres
Disciplina de Farmacologie si Farmacie clinica
Facultatea de Farmacie
UMF „Carol Davila” Bucuresti