Memoria anilor `80. Nouă opozanți ai regimului comunist

în stoc
SKU
a228524
42.00 LEI

Interviuri cu Ion T. Ilie, Mihai Ivănescu, Marin Iancu, Ion Drăghici, Radu Filipescu, Nicolae Lițoiu, Ioan Barabas, Victor Totu și Ioan Leonel Șerban

 

Prefață de Cosmin Budeancă

Postfață de Silviu B. Moldovan

Lăcrămioara Stoenescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a absolvit Facultatea de Filologie a Universității din București în 1969 și a predat la Colegiul Cantemir-Vodă din București. La 10 ani, a fost deportată împreună cu familia în județul Suceava, tatăl său fiind deținut politic. Ca urmare a acestor evenimente, a fost eliminată din școală.

Volumul de față se constituie într-o dovadă incontestabilă în ceea ce privește represiunea politică direct existentă (chiar dacă în proporții restrânse) în anii ’80, în contrast cu percepția încă majoritară, conform căreia problema deținuților politici a caracterizat numai perioada 1945-1964, ulterior fiind practicate exclusiv metodele preventive.

Silviu B. Moldovan

Avem convingerea că această carte va reprezenta un adaos binevenit la istoriografia comunismului din România în general și la cea a perioadei ceaușiste în special. Cu toate că, din păcate, unii dintre cei intervievați nu mai sunt în această lume, prin ceea ce au făcut și prin poveștile lor cuprinse inclusiv între coperțile acestei cărți, ei vor putea să reprezinte repere în ceea ce a însemnat opoziția la comunism, respectiv vor putea constitui exemple de curaj și demnitate pentru generațiile prezente și viitoare.

Cosmin Budeancă

Mai multe informații
EdituraFundatia Culturala "Memoria"
ISBN 6422917000739
Număr de pagini 400
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMemoria anilor `80. Nouă opozanți ai regimului comunist
Rating-ul tău