Metamorfoza

în stoc
SKU
a256655
23.90 LEI
Pe scurt
In aceasta noua traducere in limba romana, „Metamorfoza“ nu este doar un text esential pentru cunoasterea si intelegerea operei si a biografiei unui mare scriitor modern, ci este, mai degraba, un manifest al poetului care cerea literaturii mai mult decat i se va cere vreodata.
Mai multe informații
EdituraCartex
ISBN 9786069604045
Traducător Lucian Pricop
Număr de pagini 128
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMetamorfoza
Rating-ul tău

In aceasta noua traducere in limba romana, „Metamorfoza“ nu este doar un text esential pentru cunoasterea si intelegerea operei si a biografiei unui mare scriitor modern, ci este, mai degraba, un manifest al poetului care cerea literaturii mai mult decat i se va cere vreodata.

Ca sa fii poet trebuie sa ai metafore puternice. Marii poeti au fost intotdeauna metaforici. Sunt cei care recunosc legaturile invizibile, chiar stabilesc legaturi intre identitatile lucrurilor pe care nimeni nu ar fi capabil sa le asocieze. Distanta si tinta unei metafore te fac mare poet.

Franz Kafka

Franz Kafka s-a nascut la 3 iulie 1883, la Praga, pe atunci oras austro-ungar, intr-o familie de evrei de limba germana. A urmat Gimnaziul Umanist German National, apoi s-a inscris la Facultatea de Drept a Universitatii Ferdinand-Karls, obtinand doctoratul in 1906. A lucrat ca jurist la o companie de asigurari, facand o munca administrativa, scriind noaptea, in secret, povestiri pe care pana la urma le publica in 1913, la insistentele prietenului sau, Max Brod. A avut o corespondenta bogata si a tinut mai multe jurnale de-a lungul vietii. In 1914 Kafka incepe sa scrie romanul Procesul si povestirea Colonia penitenciara, iar un an mai tarziu publica nuvela Metamorfoza. Kafka nu a terminat nici unul dintre cele trei romane – Procesul (1925), Castelul (1926) si America (1927) – si si-a distrus mare parte din scrieri. Max Brod a adunat si a publicat postum tot ce a lasat Kafka dupa moartea sa, la 3 iunie 1924.