Metamorfoza și alte povestiri

în stoc
SKU
a193627
39.95 LEI
Pe scurt
„Metamorfoza și alte povestiri” reuneşte cele mai cunoscute povestiri ale lui Franz Kafka. Personajele sale, victime ale unui univers ostil, absurd, trăiesc drama imposibilităţii unei evadări – din limitele propriei condiţii, dar şi dintr-un spaţiu concentraţionar exterior. Fie că sînt încătuşate în corpul unei gîngănii înspăimîntătoare, fie că sînt victime ale unui sistem opresiv, aceste personaje au în comun o vină tragică, la rădăcinile căreia nu pot ajunge.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom
ISBN 978-973-46-7826-6
Traducător Mihai Isbășescu
Număr de pagini 216
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2019
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMetamorfoza și alte povestiri
Rating-ul tău

Metamorfoza și alte povestiri reuneşte cele mai cunoscute povestiri ale lui Franz Kafka. Personajele sale, victime ale unui univers ostil, absurd, trăiesc drama imposibilităţii unei evadări – din limitele propriei condiţii, dar şi dintr-un spaţiu concentraţionar exterior. Fie că sînt încătuşate în corpul unei gîngănii înspăimîntătoare, fie că sînt victime ale unui sistem opresiv, aceste personaje au în comun o vină tragică, la rădăcinile căreia nu pot ajunge.

Franz Kafka s-a născut în 1883 la Praga, într-o familie evreiască. A urmat Gimnaziul Umanist German Naţional, apoi s-a înscris la Facultatea de Drept a Universităţii Ferdinand-Karls, obţinînd doctoratul în 1906. A lucrat ca avocat la o companie de asigurări, scriind noaptea, în secret, povestiri pe care pînă la urmă le publică în 1913, la insistenţele prietenului său, poetul Max Brod, într-o colecţie ce se va bucura de succes. A avut o corespondenţă bogată şi a ţinut mai multe jurnale de-a lungul vieţii. În 1914 Kafka începe să scrie romanul Procesul şi povestirea Colonia penitenciară, iar un an mai tîrziu publică nuvela Metamorfoza. Kafka nu a terminat nici unul dintre cele trei romane – Procesul (1925), Castelul (1926) şi America (1927) – şi şi-a distrus mare parte din scrieri. Max Brod a adunat şi a publicat postum tot ce a lăsat Kafka după moartea lui prematură, în 3 iunie 1924, ignorînd instrucţiunile autorului, care dorea ca opera să-i fie arsă. Viziunea grotescă, halucinantă, impregnată de anxietate a lui Kafka a influenţat puternic mulţi scriitori, de la existenţialiştii francezi la Salinger sau Saramago.