Metaversul si modul in care va revolutiona totul

în stoc
SKU
a260319
Preț special 51.74 LEI Preț standard 69.00 LEI
Pe scurt
Termenul „metavers” e pomenit subit, peste tot, de la prima pagină a ziarelor naționale la ultimele tendințe în modă și la planurile celor mai puternice companii din istorie. El modelează deja platformele politice ale guvernului SUA, ale Uniunii Europene și ale Partidului Comunist Chinez.
Mai multe informații
EdituraPublica
ISBN 978-606-722-571-6
Traducător Constantin Vlad
Număr de pagini 440
Formatul cărţii 15 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs Metaversul si modul in care va revolutiona totul
Rating-ul tău

Termenul „metavers” e pomenit subit, peste tot, de la prima pagină a ziarelor naționale la ultimele tendințe în modă și la planurile celor mai puternice companii din istorie. El modelează deja platformele politice ale guvernului SUA, ale Uniunii Europene și ale Partidului Comunist Chinez.Dar ce este, mai precis, metaversul? După cum explică teoreticianul deschizător de drumuri și investitorul în fonduri de investiții cu capital de risc Matthew Ball, este o rețea interconectată și persistentă de lumi virtuale 3D, care în cele din urmă va servi drept portal către majoritatea experiențelor online și, totodată, va sta la baza unei bune părți a lumii fizice. Decenii la rând, astfel de idei au fost limitate la literatura SF și la jocurile video, dar acum sunt pe cale să revoluționeze toate industriile și posturile, de la finanțe și sănătate la educație, produse de larg consum, planificare urbană, întâlniri romantice și foarte multe altele.

Purtându-ne într-un tur extins al „internetului viitorului”, Ball demonstrează că multe proto-metaversuri există deja, cum ar fi Fortnite, Minecraft și Roblox. Și totuși acestea oferă doar o imagine sumară a ceea ce va urma. Ball prezintă o definiție cuprinzătoare a metaversului, apoi explică tehnologiile care îl vor alimenta – și descoperirile care vor fi necesare pentru a-l realiza pe deplin. El discută dificultățile de guvernanță pe care le implică metaversul; investighează rolul Web3, al blockchainurilor și al NFT-urilor – și prezice câștigătorii și perdanții metaversului. Cel mai important, examinează multe dintre aplicațiile aproape nelimitate ale metaversului.

Internetul nu va mai fi ceva aflat la distanță, ci ne va înconjura, iar mare parte din viața, munca și timpul liber ni le vom petrece în metavers. Aducând claritate și autoritate unui concept frecvent neînțeles, Ball prevede valori noi de trilioane de dolari și o remodelare radicală a societății.

Ball este de multă vreme unul dintre cei mai interesanți scriitori care analizează schimbările tehnologice și culturale care au stat la baza apariției metaversului, iar noua sa carte, Metaversul și modul în care va revoluționa totul, oferă o relatare informativă cu privire la direcția în care se îndreaptă existența noastră online. Autorul știe despre ce vorbește și, poate și mai important, știe când profeții entuziaști ai noii ere digitale aruncă fumigene… Dacă ghidul lămuritor al lui Ball ne învață ceva și anume că există un viitor strălucit pentru cei care construiesc metaversul – atunci poate că este timp pentru noi, ceilalți, să ne pregătim. — Paul Dicken, Los Angeles Review of Books