Metode aritmetice de rezolvare a problemelor la clasele mici

în stoc
SKU
a221345
20.00 LEI
Pe scurt

Florian Berechet s-a născut la 21.08.1953 în Racovița, Argeș. A urmat cursurile primare la Conțești, apoi Liceul Pedagogic din Câmpulung-Muscel, absolvind în 1973. Ca șef de promoție, a fost repartizat în Curtea de Argeș, iar din 1980 este titular în orașul Mioveni.         Experiența pedagogică de peste 4 decenii a inclus responsabilități ca: responsabil de comisie metodică și cerc pedagogic, membru în C.A. al școlii și în Consiliului Consultativ al I.S.J., metodist, consilier local în cadrul primăriei Mioveni. A primit distincția GHEORGHE LAZĂR, devenind fiu al Argeșului, iar în 2015 i s-a decernat diploma de excelență în domeniul învățământului. Coautor de auxiliare didactice: Comunicare în limba română clasele I- IV; Matematică și explorarea mediului, clasele I- II, Matematică cls.III- IV, Matematică distractivă, COMPER, Caiete Tip. A propus subiecte la concursuri școlare,a publicat articole de specialitate,a urmat cursuri de formare continuă și a participat la Simpzioane și Conferințe județene, naționale și internaționale.

 

Daniela Berechet s-a născut pe 15.02 1961, la Dîrmănești, Județul Argeș, ca al teilea copil al familiei prof. Mircea Stoica. A urmat cursurile școlii primare în satul natal, Colibași, apoi cursurile Liceului Pedagogic din Câmpulung Muscel. Din anul 1980 a devenit titular a Școlii Gimnaziale ,,Liviu Rebreanu’’ din Mioveni, unde profesează și în prezent. Face parte din echipele de organizare a mai multor concursuri județene, olimpiade școlare, simpozioane, festivaluri. DISTINCȚII :    - Diploma GHEORGHE LAZĂR  CLASA I – 2006 - Diplomă de excelență pentru merite deosebite în activitatea culturală - 2008 - FIICĂ  A  ARGEȘULUI  EDIȚIA  II – 2008 - Diplomă de excelență – în semn de aleasă prețuire pentru activitatea didactică desfășurată și pentru contribuția adusă la creșterea calității actului educațional - Mioveni 29 noiembrie 2014                                                                                                               - Diplomă de excelență – Ziua ÎNVĂȚĂTORULUI, MIOVENI - 8 iunie 2015.

Prezenta lucrare este dedicată și destinată tuturor celor implicați direct în predarea-învățarea matematicii. Conținutul ei vizează metodele aritmetice de rezolvare a tuturor tipurilor de probleme presupuse de studiul matematicii în clasele primare.

Sunt prezentate în paginile cărții atât modele de abordare a fiecărui tip de probleme, cât și exerciții aplicative, însoțite de modele detaliate de lucru. Acolo unde a fost cazul, s-au prezentat toate posibilitățile de rezolvare a problemelor matematice, chiar și punerea într-o expresie (succesiune logică de operații aritmetice), urmată de solicitarea alcătuirii unor situații-problemă similare.

Metodele și procedeele de abordare a matematicii la orele de curs trebuie consolidate prin lucrul acasă. Din acest motiv, lucrarea este scrisă într-un limbaj accesibil și pentru părinții care doresc (și este recomandat să o facă) să se implice în ceea ce înseamnă procesul de devenire și dezvoltare a copiilor lor. Nu numai învățătorilor, dar și părinților le este prezentată în carte o paletă extinsă de abordare aritmetică facilă și eficientă a tipurilor de probleme, și nu o abordare algebrică, „băbească” sau oferirea unor soluții de rezolvare lipsite de argumentare.

Mai multe informații
EdituraParalela 45
ISBN 9789734733910
Număr de pagini 120
Formatul cărţii 20 x 26 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMetode aritmetice de rezolvare a problemelor la clasele mici
Rating-ul tău