Metode si tehnici in asistenta sociala

în stoc
SKU
a231901
Preț special 32.25 LEI Preț standard 43.00 LEI
Pe scurt
Lucrarea Metode si tehnici in asistenta sociala este conceputa in asa fel incat sa le permita studentilor alegerea adecvata a metodelor, a tehnicilor si a procedeelor pentru diagnoza si interventia sociala „inca de pe bancile facultatii” si pana la transpunerea eficienta a acestora in munca de birou, sau de teren. Inainte de a-si forma competentele, cunostintele si deprinderile necesare practicii in domeniu, ori de a invata cum sa utilizeze teoriile si metodele, este nevoie ca aspirantii la profesia de asistent social sa fie cat se poate de receptivi la informatia fundamentata pe seama cercetarii si la rigoarea stiintifica. In acest scop, este necesara folosirea gandirii critice, prin intermediul careia pot fi confruntate si demontate convingerile distorsionate, prejudecatile ori stereotipurile, pentru a fi eliminata pe cat posibil tentatia cunoasterii comune. Conceptele esentiale, utilitatea si aplicabilitatea lor in practica domeniului, se impletesc constant pe parcursul cartii cu latura autentic-umana a viitorului asistent social, cu abilitatile si deprinderile necesare in relationarea empatica si in comunicarea activ-reflexiva cu clientii sai, cel mai adesea proveniti din randul grupurilor vulnerabile.
Mai multe informații
EdituraPro Universitaria
ISBN 9786062614706
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 16 x 23 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMetode si tehnici in asistenta sociala
Rating-ul tău

Lucrarea Metode si tehnici in asistenta sociala este conceputa in asa fel incat sa le permita studentilor alegerea adecvata a metodelor, a tehnicilor si a procedeelor pentru diagnoza si interventia sociala „inca de pe bancile facultatii” si pana la transpunerea eficienta a acestora in munca de birou, sau de teren.

Inainte de a-si forma competentele, cunostintele si deprinderile necesare practicii in domeniu, ori de a invata cum sa utilizeze teoriile si metodele, este nevoie ca aspirantii la profesia de asistent social sa fie cat se poate de receptivi la informatia fundamentata pe seama cercetarii si la rigoarea stiintifica. In acest scop, este necesara folosirea gandirii critice, prin intermediul careia pot fi confruntate si demontate convingerile distorsionate, prejudecatile ori stereotipurile, pentru a fi eliminata pe cat posibil tentatia cunoasterii comune.

Conceptele esentiale, utilitatea si aplicabilitatea lor in practica domeniului, se impletesc constant pe parcursul cartii cu latura autentic-umana a viitorului asistent social, cu abilitatile si deprinderile necesare in relationarea empatica si in comunicarea activ-reflexiva cu clientii sai, cel mai adesea proveniti din randul grupurilor vulnerabile.