Microficţiuni

Epuizat din stoc
SKU
C181822
45.17 LEI
Pe scurt
Purtând subtitlul „roman”, volumul Microficţiuni cuprinde de fapt 500 de proze scurte – de o pagină fiecare – , care alcătuiesc un tablou ironic şi fără compromisuri al societăţii contemporane.
Desi nu sunt traversate de un fir narativ comun, cele 500 de texte alcatuiesc o vasta fresca a lumii moderne, evidentiind viciile, dar si calitatea umana a unei societati in degradare. Volumul abordeaza teme tabu precum sexualitatea, relatiile de cuplu ostile sau stranii, paternitatea si maternitatea privite cu raceala, fara clisee sau greutatea de a accepta imbatranirea.

„Lectura Microfictunilor inseamna cunoasterea unui univers imbibat de cele mai sumbre culori sado-masochiste, intrarea intr-o Comedie umana a societatii noastre, scrisa de un Balzac al zilelor noastre, a unei societati a frustrarii dusa la limita tragicului, a unei societati a disperarii, a depresiei, a angoasei, a atacului de panica. E o societate de sinucigasi, dar si de ucigasi, de maniaci si de obsedati de tot felul, manii si obsesii exercitate cu o incredibila consecventa si creatoare fantezie in raporturile interumane de toate felurile: intre partenerii unui cuplu, intre parinti si copii, intre bunici si nepoti, intre stapan si sluga, intre inalt functionar si functionar inferior etc.“ (Irina Mavrodin)

Régis Jauffret este unul dintre marile nume ale literaturii franceze contemporane, fiind cunoscut si in spatiul romanesc prin cele doua romane traduse anterior. Nascut la Marseille in 1955, Régis Jauffret s-a afirmat in literatura franceza prin romanele Univers, univers (2003), distins cu premiul Décembre, si Asiles de fous (2005), distins cu premiul Femina. In 2007, lucrarea sa, Microfictiuni, a fost distinsa cu premiul France Culture/Télérama si premiul Xavier Forneret.
Mai multe informații
EdituraVellant
Colecție Literatură
Ediția cărții I
ISBN 9789731984667
Număr de pagini 528
Formatul cărţii 16x23 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMicroficţiuni
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!