Micul Print

în stoc
SKU
a258901
35.00 LEI
Pe scurt
Opera a scriitorului si aviatorului Antoine de Saint-Exupery, Micul Print este una dintre cele mai faimoase carti ale umanitatii, fiind tradusa in peste 500 de limbi si dialecte (doar Biblia a beneficiat de mai multe traduceri). Publicata in 1943 (asadar in plin razboi mondial), inspirata poate de un episod traumatizant din biografia autorului ei (in 1939, zburand pe ruta Paris - Saigon, Saint- Exupery a fost nevoit sa aterizeze in desertul Libiei, fiind salvat in ultimul moment de o caravana de nomazi), Micul Print este o fantezie filozofica (formula bine ilustrata in literatura franceza inca din secolul al XVIII-lea) care imbraca forma unei povesti pentru copii. In spatele limbajului simplu se ascunde insa o intreaga "padure de simboluri", iar cartea e de fapt o meditatie profunda despre bine si rau, care pune fata in fata lumea pe cat de autosuficienta, pe atat de absurda a "oamenilor mari" cu candoarea si inocenta copilariei, detinatoare a adevaratei intelepciuni.
Mai multe informații
EdituraParalela 45
ISBN 978-973-473-862-5
Traducător Octavian Soviany
Număr de pagini 136
Formatul cărţii 17 x 23 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMicul Print
Rating-ul tău

Opera a scriitorului si aviatorului Antoine de Saint-Exupery, Micul Print este una dintre cele mai faimoase carti ale umanitatii, fiind tradusa in peste 500 de limbi si dialecte (doar Biblia a beneficiat de mai multe traduceri).

Publicata in 1943 (asadar in plin razboi mondial), inspirata poate de un episod traumatizant din biografia autorului ei (in 1939, zburand pe ruta Paris - Saigon, Saint- Exupery a fost nevoit sa aterizeze in desertul Libiei, fiind salvat in ultimul moment de o caravana de nomazi), Micul Print este o fantezie filozofica (formula bine ilustrata in literatura franceza inca din secolul al XVIII-lea) care imbraca forma unei povesti pentru copii. In spatele limbajului simplu se ascunde insa o intreaga "padure de simboluri", iar cartea e de fapt o meditatie profunda despre bine si rau, care pune fata in fata lumea pe cat de autosuficienta, pe atat de absurda a "oamenilor mari" cu candoarea si inocenta copilariei, detinatoare a adevaratei intelepciuni.

Micul Print ramane unul dintre personajele nemuritoare ale literaturii universale, care a sedus cateva generatii de cititori de toate varstele, pastrandu-si intacta puterea de fascinatie si in zilele noastre. - Octavian Soviany
 
Imbracat in hainele unei noi traduceri, Micul Print isi continua drumul catre stele cu aceasta minunata editie romaneasca, publicata in ceas aniversar, la 80 de ani distanta de momentul venirii lui pe lume.