Miliardarii nazisti

în stoc
SKU
a263381
67.50 LEI
Pe scurt
Volkswagen, Porsche, Dr. Oetker… Acestea sunt unele dintre cele mai reprezentative branduri ale Germaniei, adevarate simboluri ale spiritului intreprinzator din aceasta tara. Dar care este adevarul din spatele succesului? La sfarsitul Primului Razboi Mondial, Germania era o tara invinsa, cu o populatie saracita. Pe fondul crizei economico-sociale profunde si al fricii fata de ascensiunea comunistilor, Partidul Muncitoresc National-Socialist German al lui Adolf Hitler a ajuns sa preia puterea si sa instituie un regim autoritar.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Istorie
ISBN 978-606-088-338-8
Număr de pagini 464
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMiliardarii nazisti
Rating-ul tău

Volkswagen, Porsche, Dr. Oetker… Acestea sunt unele dintre cele mai reprezentative branduri ale Germaniei, adevarate simboluri ale spiritului intreprinzator din aceasta tara. Dar care este adevarul din spatele succesului?

La sfarsitul Primului Razboi Mondial, Germania era o tara invinsa, cu o populatie saracita. Pe fondul crizei economico-sociale profunde si al fricii fata de ascensiunea comunistilor, Partidul Muncitoresc National-Socialist German al lui Adolf Hitler a ajuns sa preia puterea si sa instituie un regim autoritar.

Printre cei care au sprijinit cauza nazista s-au numarat si membrii catorva dintre cele mai instarite familii germane. Quandt, von Finck, Flick sunt doar cateva dintre marile nume care au sustinut financiar partidul lui Hitler, in schimbul unor facilitati care le-au permis sa-si dezvolte afacerile si sa-si sporeasca averile.

Prin intermediul remarcabilei investigatii realizate de ziaristul David de Jong in volumul Miliardarii nazisti, va invitam sa descoperiti trecutul intunecat al dinastiilor financiare care detin astazi BMW, Volkswagen sau Porsche.

 „O ancheta detaliata, convingatoare, care da fiori.” The Jerusalem Post

„Bine documentat, cu o scriitura convingatoare si plina de substanta, debutul stralucit al lui David de Jong limpezeste un capitol sumbru al trecutului si, totodata, aduce la lumina, intr-un mod socant, prezentul si, poate, viitorul nostru apropiat – aratand modul in care un amestec insidios de capitalism si fascism poate distruge democratia si nenumarate vieti. O lectura absolut obligatorie.” Norman Ohler, autorul cartii Nazistii si drogurile, publicata in 2020 la Editura Corint

„O cercetare solida a laturii financiare a raului nazist, a carui trista amintire nu s-a stins inca. De Jong are meritul de a fi readus multe dintre aceste evenimente in centrul atentiei.” Kirkus Reviews