Miraculoasa viaţă uitată a lui Iris Cartier

în stoc
SKU
a257996
Preț special 24.72 LEI Preț standard 32.95 LEI
Pe scurt

Cu ilustrații de Radu Răileanu

Lângă un oraș trist și fără nume se află orfelinatul doamnei Kralle, unde trăiește orfana Iris împreună cu păpușa ei, Siri. Traiul acolo e tare nefericit pentru fetiţă fiindcă doamna Kralle nu o place și ceilalţi copii o cred o ciudată. Însă, când Iris descoperă o perlă magică în pieptul lui Siri și suflă peste ea, i se arată o lume miraculoasă: Teatrul Cartier cu păpușile sale adormite. Cu ajutorul doamnei Kah și al domnului Wuh, creaturi de praf și de rugină, Iris pornește în căutarea Suflului Vieţii prin universul subteran păzit de zeiţa Mamamana. Lumini și umbre, iubire și ură, adevăr și minciună, oameni curajoși și monștri înfricoșători – Miraculoasa viaţă uitată a lui Iris Cartier este povestea fascinantă a descoperirii de sine, iar Iris e fiecare dintre noi.

„Romanul lui Flavius Ardelean-Bachmann te transpune de la primele pagini într-un film de animaţie al lui Miyazaki: un univers întunecat, în care umbrele prind viaţă, iar memoria ascunde, nu revelează. Iris, personajul principal, fetiţa care dă viaţă păpușilor, trăiește într-o lume ostilă, din care se refugiază într-o existenţă paralelă, totuși familiară. Este o carte înrudită cu Alice în Ţara Minunilor, dar și cu Pinocchio – Flavius Ardelean-Bachmann stăpânește arta suspansului, dar și secretele unei proze «pentru copii» de mare calitate: știe că o asemenea proză trebuie să arate lumea așa cum e – plină de umbre, bântuită de întuneric și demoni.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Polirom Junior
ISBN 9789734693443
Număr de pagini 200
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMiraculoasa viaţă uitată a lui Iris Cartier
Rating-ul tău

Cu ilustrații de Radu Răileanu

Lângă un oraș trist și fără nume se află orfelinatul doamnei Kralle, unde trăiește orfana Iris împreună cu păpușa ei, Siri. Traiul acolo e tare nefericit pentru fetiţă fiindcă doamna Kralle nu o place și ceilalţi copii o cred o ciudată. Însă, când Iris descoperă o perlă magică în pieptul lui Siri și suflă peste ea, i se arată o lume miraculoasă: Teatrul Cartier cu păpușile sale adormite. Cu ajutorul doamnei Kah și al domnului Wuh, creaturi de praf și de rugină, Iris pornește în căutarea Suflului Vieţii prin universul subteran păzit de zeiţa Mamamana. Lumini și umbre, iubire și ură, adevăr și minciună, oameni curajoși și monștri înfricoșători – Miraculoasa viaţă uitată a lui Iris Cartier este povestea fascinantă a descoperirii de sine, iar Iris e fiecare dintre noi.

„Romanul lui Flavius Ardelean-Bachmann te transpune de la primele pagini într-un film de animaţie al lui Miyazaki: un univers întunecat, în care umbrele prind viaţă, iar memoria ascunde, nu revelează. Iris, personajul principal, fetiţa care dă viaţă păpușilor, trăiește într-o lume ostilă, din care se refugiază într-o existenţă paralelă, totuși familiară. Este o carte înrudită cu Alice în Ţara Minunilor, dar și cu Pinocchio – Flavius Ardelean-Bachmann stăpânește arta suspansului, dar și secretele unei proze «pentru copii» de mare calitate: știe că o asemenea proză trebuie să arate lumea așa cum e – plină de umbre, bântuită de întuneric și demoni.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)

Flavius Ardelean-Bachmann este scriitor de literatură fantastică pentru adulți și copii, membru al Horror Writers Association. A publicat nouă romane și trei volume de povestiri, pentru care a primit două premii Colin pentru literatură fantastică. Volumul său de debut, Îmblânzitorul apelor, a fost nominalizat la Festival du Premier Roman de Chambéry, Franța, iar Flavius a fost propus de două ori consecutiv la premiul Tânărul Prozator al Anului în cadrul Galei Tinerilor Scriitori din București, pentru romanele sale din ciclul Miasma. Ambele sale cărți pentru copii, Bezna și Mecanopolis, au fost nominalizate la premiul Cartea Anului în cadrul Premiilor Anului în Cultură la Brașov. Romanele și povestirile sale au fost traduse în engleză, rusă, maghiară și germană, fiind bine primite de presă și recenzate în Publishers WeeklyEsquireTageszeitungBörsenblattBücher Magazin și la SWR2.