Misterul Mussolini. Omul. Provocarile. Esecul

în stoc
SKU
a259461
Preț special 56.25 LEI Preț standard 75.00 LEI
Pe scurt
• Marele Premiu pentru Biografie Politica 2021 • Premiul acordat de Nouveau Cercle de l'Union 2022 Figurand in topurile celor mai bune carti din 2021 ale revistelor Lire si Le Point si inregistrand vanzari record imediat dupa publicare, biografia lui Mussolini semnata de Maurizio Serra a fost salutata de critici ca un eveniment istoric si literar. Om si lider politic extrem de complex, plin de contradictii, cautandu-si modele in personaje celebre precum Napoleon sau Caesar, inainte de a fi fascinat de Hitler, il Duce poate da imaginea unui actor tragic in sensul nietzschean al termenului, dar si a unui revolutionar ratat. Cu toate acestea, si-a modernizat tara si a fascinat Europa inainte de a se prabusi in tumultul si ostilitatile unui razboi civil care a urmat celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Istorie
ISBN 978-606-401-832-8
Traducător Anca Calangiu
Număr de pagini 416
Formatul cărţii 13 X 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMisterul Mussolini. Omul. Provocarile. Esecul
Rating-ul tău
• Marele Premiu pentru Biografie Politica 2021
• Premiul acordat de Nouveau Cercle de l'Union 2022
 
Figurand in topurile celor mai bune carti din 2021 ale revistelor Lire si Le Point si inregistrand vanzari record imediat dupa publicare, biografia lui Mussolini semnata de Maurizio Serra a fost salutata de critici ca un eveniment istoric si literar. Om si lider politic extrem de complex, plin de contradictii, cautandu-si modele in personaje celebre precum Napoleon sau Caesar, inainte de a fi fascinat de Hitler, il Duce poate da imaginea unui actor tragic in sensul nietzschean al termenului, dar si a unui revolutionar ratat. Cu toate acestea, si-a modernizat tara si a fascinat Europa inainte de a se prabusi in tumultul si ostilitatile unui razboi civil care a urmat celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
 
Maurizio Serra relateaza acest destin sinuos si pasionant pe baza unei documentatii impecabile, intr-un stil fluid care l-a impus ca autor talentat al magistralelor biografii dedicate lui Malaparte, Italo Svevo si d’Annunzio. O carte remarcabila, menita sa arunce o lumina noua asupra unui personaj controversat al istoriei.
 
Aceasta carte nu este nici o biografie a lui Mussolini in sensul strict al cuvantului, nici o istorie a fascismului italian, ci prima tentativa - si nu numai in Franta - de a aduce la lumina misterul unui personaj care nu seamana cu adevarat cu niciunul dintre dictatorii secolului XX, fie ei de dreapta sau de stanga, dar care, intr-un fel, ii insumeaza pe toti, de la Lenin la Castro. - Maurizio Serra
 
Scriitor si diplomat de renume, fost ambasador al Italiei la UNESCO, Maurizio Serra a fost ales membru al Academiei Franceze in anul 2020. Este autorul mai multor biografii si lucrari de succes dedicate unor personalitati istorice si culturale.