Mitologia orientală. Măștile Zeului (vol. II)

în stoc
SKU
a256549
Preț special 111.75 LEI Preț standard 149.00 LEI
Pe scurt
Al doilea volum din ,,Măștile Zeului", seria monumentală în patru volume a lui Joseph Campbell În ,,Mitologia orientală", Campbell explorează miturile subiacente și tradițiile folclorice care au evoluat în marile filosofii ale egiptenilor și sumerienilor, precum și în religiile distinctive din Egipt, Mesopotamia, India, China și Japonia, incluzând hinduismul, budismul, taoismul și șintoismul. Acest volum fascinează în continuare prin elocvență, amploare și viziune.
Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Misterele inconstientului colectiv
ISBN 9786064015693
Traducător Oana Badea
Număr de pagini 578
Formatul cărţii 17 x 24 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMitologia orientală. Măștile Zeului (vol. II)
Rating-ul tău

Al doilea volum din Măștile Zeului, seria monumentală în patru volume a lui Joseph Campbell

În Mitologia orientală, Campbell explorează miturile subiacente și tradițiile folclorice care au evoluat în marile filosofii ale egiptenilor și sumerienilor, precum și în religiile distinctive din Egipt, Mesopotamia, India, China și Japonia, incluzând hinduismul, budismul, taoismul și șintoismul. Acest volum fascinează în continuare prin elocvență, amploare și viziune.

Măștile Zeului este cea mai cuprinzătoare și cea mai imaginativă lucrare pe care o avem despre un subiect care mai devreme sau mai târziu trebuie să atragă atenția fiecărui cititor serios.

The New York Times

Joseph Campbell (1904-1987) autor și profesor american renumit pentru munca sa în domeniul mitologiei comparate, s-a născut la New York și a absolvit Columbia University, unde s-a specializat în literatura medievală. După ce a obținut un master, și-a continuat studiile la universități din Paris și München. Din 1934 a fost profesor la Sarah Lawrence College, unde a predat timp de aproape 40 de ani și unde, în onoarea lui, a fost înființată Catedra Joseph Campbell, în cadrul departamentului de mitologie comparată.
De-a lungul vieții, a călătorit mult și a scris numeroase cărți, printre care bestsellerurile Eroul cu o mie de chipuri și Miturile care ne învață să trăim.
La Editura Trei, de același autor, au mai apărut: Puterea mitului (în dialog cu Bill Moyers) și Mitologia primitivă, primul volum din seria Măștile Zeului.


În timp ce eroul tipic occidental este o personalitate și, prin urmare, în mod inevitabil tragic, condamnat să fie implicat serios în agonia și misterul temporalității, eroul oriental este monada: imagine a eternității, în esență fără caracter, neatinsă de sau lepădându-se cu succes de implicările amăgitoare ale lumii muritorilor. Și așa cum în Vest orientarea către personalitate se reflectă până și în conceptul și experiența lui Dumnezeu ca personalitate, în Orient, într-un contrast perfect, sentimentul copleșitor al existenței unei legi absolut impersonale care umple și armonizează toate lucrurile reduce la o simplă pată accidentul unei vieți individuale."
Joseph Campbell