Mitologie. Povești nemuritoare despre zei și eroi

în stoc
SKU
a255247
199.90 LEI
Pe scurt

Milioane de cititori au fost cuceriți de această colecție clasică de mituri culese din lumea greco-romană și din cea scandinavă, de la apariția sa până în prezent. Modalitatea de prezentare grafică orecomandă ca pe o adevărată bijuterie pentru biblioteca oricărui cititor fascinat de civilizațiile clasice, de cultura occidentală, de povești și de enigmele naturii umane.

Edith Hamilton a repovestit vechile mituri ale Europei, dând naștere acestei lucrări de excepție despre zei și eroi. Prima dată, a văzut lumina tiparului în 1942, iar succesul de care s-a bucurat a transformat-o într-un volum legendar, o carte de căpătâi pentru biblioteca de acasă. Până în 1957, se vânduseră deja 4.5 milioane de exemplare. Stilul autoarei reușește să creeze o atmosferă unitară a întregii cărți, păstrând totodată amprenta originală a fiecăruia dintre autorii clasici cărora le aparțin variantele originale ale miturilor. De exemplu, cititorul va simți atât spiritul copilăros, uneori crud, al lui Hesiod, cât și subtilitățile și scepticismul lui Ovidiu.

Pe lângă miturile propriu-zise, autoarea ne oferă informații despre modul de formare al acestora, dar și despre scriitorii antici care le-au conturat. Miturile reînvie o lume tânără, în care rațiunea nu punea nicio frână imaginației, în care realul și irealul se împleteau armonios. Acestea sunt pietrele de temelie pe care s-a ridicat cultura occidentală. Acestea sunt sursele de inspirație care au făcut posibile opere și creații fundamentale din antichitate până astăzi. 10 planșe splendide, adevărate opera de artă, se întrepătrund cu textul, conturând astfel un volum magistral.

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 9786065876071
Traducător Török József Sándor
Număr de pagini 384
Formatul cărţii 16.5 x 21.6 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMitologie. Povești nemuritoare despre zei și eroi
Rating-ul tău

Un volum-bijuterie despre mitologia greco-romană și cea nordică

Milioane de cititori au fost cuceriți de această colecție clasică de mituri culese din lumea greco-romană și din cea scandinavă, de la apariția sa până în prezent. Modalitatea de prezentare grafică orecomandă ca pe o adevărată bijuterie pentru biblioteca oricărui cititor fascinat de civilizațiile clasice, de cultura occidentală, de povești și de enigmele naturii umane.

Edith Hamilton a repovestit vechile mituri ale Europei, dând naștere acestei lucrări de excepție despre zei și eroi. Prima dată, a văzut lumina tiparului în 1942, iar succesul de care s-a bucurat a transformat-o într-un volum legendar, o carte de căpătâi pentru biblioteca de acasă. Până în 1957, se vânduseră deja 4.5 milioane de exemplare. Stilul autoarei reușește să creeze o atmosferă unitară a întregii cărți, păstrând totodată amprenta originală a fiecăruia dintre autorii clasici cărora le aparțin variantele originale ale miturilor. De exemplu, cititorul va simți atât spiritul copilăros, uneori crud, al lui Hesiod, cât și subtilitățile și scepticismul lui Ovidiu.

Pe lângă miturile propriu-zise, autoarea ne oferă informații despre modul de formare al acestora, dar și despre scriitorii antici care le-au conturat. Miturile reînvie o lume tânără, în care rațiunea nu punea nicio frână imaginației, în care realul și irealul se împleteau armonios. Acestea sunt pietrele de temelie pe care s-a ridicat cultura occidentală. Acestea sunt sursele de inspirație care au făcut posibile opere și creații fundamentale din antichitate până astăzi. 10 planșe splendide, adevărate opera de artă, se întrepătrund cu textul, conturând astfel un volum magistral.

Cartea cuprinde șapte părți:
1. Zeii, creația și primii eroi
2. Povești de dragoste și aventură
3. Marii eroi dinaintea războiului troian
4. Eroii războiului troian
5. Marile familii din mitologie
6. Mituri mai puțin cunoscute
7. Mitologia nordică

„Hamilton (…) a pus într-o lumină strălucitoare Epoca de Aur a civilizației și a gândirii grecești (…) cu un stil de o forță pătrunzătoare și de o simplitate homerică.” – New York Times

„(…) oricine se găsea într-o pădure putea să vadă printre copaci o nimfă care alerga sau, aplecat deasupra unei ape limpezi pentru a sorbi din ea, să distingă în adâncuri chipul unei naiade.” - Edith Hamilton