Mitologii

Epuizat din stoc
SKU
a125877
35.30 LEI
Pe scurt

Mitologii este una dintre cele mai cunoscute colectii de eseuri ale reputatului eseist, critic, filosof si semiotician francez Roland Barthes.

Mitologii este una dintre cele mai cunoscute colectii de eseuri ale  reputatului eseist, critic, filosof si semiotician francez Roland Barthes.


Roland Barthes se naste pe 12 noiembrie 1915, intr-o familie burgheza din nordul Frantei, de unde pleaca insa inainte de a face primii pasi. Copilaria si vacantele le petrece in Sud-Vest, la Bayonne. Moare la Paris, pe 26 martie 1980, dupa un accident de masina. Se intorcea de la o intrevedere cu François Mitterrand. Petrece opt ani in sanatorii de tuberculosi. isi imparte dorinta intre numerosi parteneri – unii de-o viata, altii pasageri –, mama sa – alaturi de care traieste pina la moartea ei, pe 25 octombrie 1977 – si scriitura. Trece, succesiv, prin existentialism, marxism, psihanaliza, semiotica, budism Zen, scrieri mistice. si, desigur, literatura: Proust ramane scriitorul sau favorit. Scrie despre roman, teatru, filozofie, iubire, muzica, fotografie, cinema, moda si obiecte. Ii plac obiectele. Nu scrie despre poezie. Nu face politica, dar stie sa faca gesturi oportune din punct de vedere politic. Devine o figura nationala dupa Mitologii, in 1956, si una mondiala dupa Fragmente dintr-un discurs indragostit, 1977. Mostenirea lui se afla abia la inceput.

Mai multe informații
EdituraVellant
ISBN 978-606-864-23-38
Traducător Maria Carpov
Număr de pagini 278
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMitologii
Rating-ul tău