Miturile grecești. Repovestire din perspectivă feminină

în stoc
SKU
a264660
69.99 LEI
Pe scurt
Spre deosebire de alte cărți de mitologie, cea de față este scrisă din perspectiva personajelor feminine – Atena, Circe, Penelopa și multe altele –, care își țes poveștile fantastice la fel ca Arahne, muritoarea care s-a dovedit o țesătoare mai bună decât zeița Atena. Charlotte Higgins pune într-o nouă lumină unele dintre cele mai cunoscute mituri antice, povești despre iubire și răzbunare, despre zei necruțători și oameni neputincioși, despre vrăjitoare ingenioase și creaturi înfricoșătoare. Originală, erudită și scrisă într-un stil accesibil, cartea lui Charlotte Higgins, cu ilustrații elegante de Chris Ofili, ne oferă o perspectivă novatoare asupra miturilor grecești, constituind o lectură captivantă pentru toți cei pasionați de Antichitate.
Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Orion
ISBN 9786064316905
Traducător Andreea Călin
Număr de pagini 432
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMiturile grecești. Repovestire din perspectivă feminină
Rating-ul tău

Spre deosebire de alte cărți de mitologie, cea de față este scrisă din perspectiva personajelor feminine – Atena, Circe, Penelopa și multe altele –, care își țes poveștile fantastice la fel ca Arahne, muritoarea care s-a dovedit o țesătoare mai bună decât zeița Atena.

Charlotte Higgins pune într-o nouă lumină unele dintre cele mai cunoscute mituri antice, povești despre iubire și răzbunare, despre zei necruțători și oameni neputincioși, despre vrăjitoare ingenioase și creaturi înfricoșătoare.

Originală, erudită și scrisă într-un stil accesibil, cartea lui Charlotte Higgins, cu ilustrații elegante de Chris Ofili, ne oferă o perspectivă novatoare asupra miturilor grecești, constituind o lectură captivantă pentru toți cei pasionați de Antichitate.

„Pentru vechii greci și romani, miturile erau pretutindeni. Poveștile mitologice erau pictate pe vasele din care oamenii mâncau și beau, erau cioplite pe frontoanele templelor în fața cărora aduceau jertfe zeilor, erau materia primă a cântecelor pe care le intonau și a ritualurilor pe care le oficiau. Miturile furnizau un limbaj cultural comun și o rețea complexă, în permanentă dezvoltare, de căi de înțelegere a esenței lumii, a umanității și a vieții divine.“

Charlotte Higgins