Moartea joacă poker

Epuizat din stoc
SKU
a227418
35.00 LEI
Pe scurt

Vincent n-ar fi fost același fără Theo van Gogh. Călătorind prin volutele unei vieți chinuite, pictorul l-a avut mereu alături pe credinciosul său frate. Relația lor a fost zbuciumată, dar profundă, definitorie pentru amândoi. Minuțios documentată, bazată pe corespondența dintre Vincent și Theo, cartea lui Deborah Heiligman spune dramatica poveste a acestor destine și a devotamentului nemărginit care le-a legat.


 


„O istorie emoționantă despre iubirea fraternă.” Kirkus Reviews


 


„Fără Theo, lumea nu l‑ar fi avut pe Vincent.” Așa își începe cartea Deborah Heiligman, care mărturisește că l-a iubit pe Vincent van Gogh încă din copilărie, când a și citit Bucuria vieții, romanul lui Irving Stone inspirat de destinul pictorului. Mulți ani mai târziu, aflată în vizită la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, a descoperit că Vincent avusese un frate pe nume Theo, despre a cărui existență nu știuse până atunci. După ce a citit corespondența dintre Vincent și Theo, apoi pe cea dintre Theo și viitoarea lui soție, Johanna, autoarea și-a dat seama că are în față o poveste frumoasă și complexă, marcată de iubire și sacrificiu, care până în acel moment rămăsese nespusă: povestea relației profunde și agitate dintre doi frați, care în adolescență făcuseră un legământ de a rămâne apropiați și devotați unul altuia, indiferent de ceea ce le-ar fi rezervat viitorul. 

Un profesor, soția lui, o amantă, un scriitor, un tânăr care își dorește să moară, o Moarte și un Înger, aparent fără legătură între ei, sunt personajele în jurul cărora gravitează acest roman. Sunt abordate aici diverse tematici cu care ne confruntăm zi de zi: depresia, singurătatea în relație, efectele pe care le resimt copiii în momentul în care părinții aleg să plece în străinătate. Aceste problematici sunt ascunse în spatele unor măști și se ivesc printre întâmplări pline de umor, desfășurate într-un mic oraș de provincie. Prezența unor entități fantastice, cum sunt Îngerul și Moartea, condimentează realismul de fond al acestor pagini. Volumul nu dorește doar să spună câteva povești, ci și să te facă pe tine, cititorule, să îți pui câteva întrebări, să te uiți mai atent la oamenii pe care îi ai în jur și să îi ajuți în cazul în care simți că au probleme. Ține minte! Toți purtăm o mască. Ne diferențiază cei care ne ajută să îmblânzim demonii năstrușnici din spatele ei.

* * *

Dacă vrei să trăiești bucuria că ești înțeles în profunzime și totodată frustrarea implacabilului, ca o viață pe repede-nainte, cartea Biancăi e pentru tine. Un roman matur, cu atât mai greu de obținut cu cât tonul narațiunii alătură ludicului marea temă a Morții. O proză ca un drum pe o potecă necunoscută, de la care nu știi ce să aștepți, dar care te răsplătește pe măsură pentru încredere și răbdare. (Anca Zaharia)

* * *

Nu am citit niciodată Biblia, dar cartea Biancăi Tămaș mi-a livrat exact versetele potrivite și ușor de învățat ca să cuceresc orice bisericoasă. Sau bisericos, în funcție de natura discuției. Și nu e o carte religioasă, ci e despre viața noastră de zi cu zi. Singura asemănare cu Biblia este că nici una dintre aceste lecturi nu e cu happy end. Dar, până la urmă, nici viața nu e. (Bogdan Bob Rădulescu)

* * *

Deși nu sunt un mare fan al poker-ului, cu această carte m-am băgat all in. Dealerul acestei cărți ne propune o partidă în care pariul este pe viață și pe Moarte. Cel puțin unul dintre jucătorii de poker e mortal, n-are cum să nu-ți placă de el. Eu zic să mergeți pe mâna mea și să o citiți. (Costel Bojog)

* * *

BIANCA TĂMAȘ este PR de meserie și scriitoare de suflet. De asemenea, este doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Comunicare, Relații Publice și Publicitate (Universitatea Babeș-Bolyai) și își scrie teza despre influencerii de pe Instagram. Se consideră un recipient pentru amintiri și colecționează apusuri. A mai publicat: Când cerul era pe sfârșite (Editura Limes, 2011), Bere și pantofi cu toc (Editura Eikon, 2014), Anuță Dragă (Editura Școala Ardeleană, 2017).

Mai multe informații
EdituraScoala Ardeleana
Colecție Biblioterapia
Ediția cărții a IV-a
ISBN 9786067977592
Traducător Mirela Iacob
Număr de pagini 170
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMoartea joacă poker
Rating-ul tău