Moartea mirosea a Christian Dior

în stoc
SKU
a222547
29.90 LEI
Pe scurt

Haralamb Zinca (pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman) s-a nascut pe 4 iulie 1923, la Roman. A scris peste 50 de romane politiste si de spionaj, dar si jurnale de front si carti de cercetare istorica. Este considerat parintele literaturii de gen din Romania, Sfarsitul spionului fantoma fi ind prima carte de spionaj scrisa de un autor
roman, iar O crima aproape perfecta, prima carte politista. A fost unul dintre cei mai vanduti scriitori romani ai epocii sale. Cartile lui, tiparite in tiraje de 250 000-300 000 de exemplare, se epuizau in doar cateva zile. Cazurile inventate de el erau atat de surprinzatoare, incat anchetatorii profesionisti ii cereau sfaturi pentru rezolvarea unor cazuri reale. A fost distins cu Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti – pentru cartea-document Si a fost ora H (1971) – si cu Premiul Uniunii Scriitorilor (1976). A murit, dupa o lunga suferinta, la Bucuresti, pe 24 decembrie 2008.

Moartea mirosea a Christian Dior este, la prima vedere, un roman politist tipic. Insa, citit cu atentie, se dovedeste a fi o cronica literara exemplara a primilor ani de tranzitie de la comunism la capitalism. Scrisa dupa 1989, cartea surprinde diverse aspecte ale societatii romanesti care incerca, timid inca, sa se conecteze la lumea mai mare a Occidentului.

Printr-un telefon anonim, unui politist ii este semnalata o crima – o femeie a fost violata si ucisa pe un maidan. Esarfa ei raspandeste un miros subtil de parfum Christian Dior. Suspectul principal este un nebun scapat de la spital. Si acesta insa e descoperit mort.
De aici, povestea se complica. Apar scrisori de dragoste adresate femeii decedate, un „doctor“ care poate vindeca nebunii si o alta victima, ucisa in acelasi fel – viol si strangulare. Care poate fi legatura dintre cele trei victime (care nu se cunosteau intre ele), un psihiatru si un bioenergetician? Politistul Mircea Dabu trebuie sa dezlege itele incurcate ale povestii si sa impiedice o noua crima.

Mai multe informații
EdituraPublisol
ISBN 9786069739129
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Bestseller
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMoartea mirosea a Christian Dior
Rating-ul tău