Moartea unui critic

Epuizat din stoc
SKU
a112321
15.65 LEI
Pe scurt

Martin Walser a pus pe jar Germania si chiar Europa cu ultimul sau bestseller: Moartea unui critic. Toata presa germana a identificat nuantele antisemite ale cartii, iar scriitorul a devenit subiect de scandal. In 2002, cartea avea sa starneasca un lung sir de polemici si dezbateri publice.


„Daca as fi stiut ca romanul meu va fi pus in legatura cu Holocaustul“, a declarat Waser intr-un interviu, „nu l-as fi scris.“

Personajul principal al acestui roman-cheie nu este altcineva decat temutul critic literar Marcel Reich-Ranicki - cel mai mare critic german, un soi de Pivot al germanilor. A tinut ani intregi in Die Zeit o cronica literara si realizeaza si o incendiara emisiune culturala numita Quartett. I-a atacat pe cei mai mari scriitori germani in viata, este iubit de cititori si de telespectatori, dar urat de autorii pe care ii critica. Walser il ironizeaza in carte si chiar sugereaza, la un moment dat, ca doar moartea ar fi buna pentru un tip atat de abject precum Reich-Ranicki. In roman el apare sub numele Andre Ehrl-Konig si devine victima unui scriitor (Hans Lach) in spatele caruia se ascunde nimeni altcineva decat insusi Martin Walser. Deoarece scriitorul se simte lezat de criticile virulente ale lui Ehrl-Konig vrea sa se razbune. Intr-un amestec de satira, pamflet si colportaj, Martin Walser celebreaza in romanul sau uciderea criticului urat, care pe deasupra mai este si evreu, asemenea lui Reich-Ranicki.

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 973-8457-92-0
Număr de pagini 208
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMoartea unui critic
Rating-ul tău