Moscoviada

Epuizat din stoc
SKU
C199157
10.50 LEI
Pe scurt

Moscoviada, simfonie cacofonica de adio la adresa Uniunii Sovietice, reprezinta cartea lui Andruhovici care s-a bucurat de cel mai mare succes pana acum, fiind tradusa in mai multe limbi si pastrandu-si chiar si azi surprinzatoarea actualitate. Rusia neoautoritara, nationalismul patimas, transfigurarea epocii comuniste, kitschul sovin, presiunea ideologica, toate aceste spectre, pe care poetul, de-a lungul unui spectacol carnavalesc, in rasete cumplite, le alungase odinioara, sunt din nou aici, atotputernice, inspaimantator de viguroase.

Otto von F., student la filologie, originar din Ucraina de Vest, traieste la Moscova, inima putreda a unui imperiu mai mult mort decat viu. In caminul Institutului Gorki, stau ingramadite laolalta sperantele poetice ale provinciei sovietice, viitori reprezentanti ai literaturilor nationale, alcatuind versuri in idis medieval, poeme ucrainene in versuri si strofe de cantece uzbece.


Este inceputul perioadei anilor nouazeci, atmosfera e tensionata, iar votca e pe sponci. Intr-o zi umeda de mai, Otto von F. o ia din loc, cu gand sa cumpere cadouri de la Lumea Copiilor, magazinul de langa Lubianka, inchisoarea KGB. Se pierde prin coridoare si case de scari si se trezeste in tunelurile canalizarii, cazand in mainile unor agenti ai serviciilor secrete, care, acolo, in adancuri, se ocupau cu cresterea unei armate de sobolani. Intamplarile prin care trece Otto von F. in catacombele de sub Kremlin si pe traseele metroului secret al puterii ajung sa fie povestite, plin de sarcasm si umor grotesc, de Iuri Andruhovici, acest Vergiliu al tanarului erou prin Infernul moscovit.

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 973-724-250-5
Număr de pagini 248
Tip copertă brosata
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMoscoviada
Rating-ul tău