Moșul din Carpați - Neofit Pustnicul

Epuizat din stoc
SKU
C211794
26.25 LEI
Pe scurt

... în zilele noastre, mai mult ca oricând, „Culturile Spirituale“ se întâlnesc nu atât să se confrunte, cât să se „cunoască“ reciproc. Unii, însă, fac un fel de „amestec“ ce le falsifică și le denaturează.

De aici straduinta de a mentine puritatea Spiritualitatilor, ca de abia apoi sa se cunoasca intre ele. Cel mai greu fapt de astazi este tocmai aceasta „puritate neamestecata“ a traditiilor. Si noi vom incerca sa scoatem in evidenta specificul unei Traditii, Specificul Mistic Carpatin. „Caracterul unei Spiritualitati“ are mare importanta. Omul incearca o „prefacere“ a lucrurilor; crezand ca le dezvolta, in fond denaturandu-le pana la distrugere.


A „pastra“ un fapt in „puritatea“ sa este cea mai mare garantie ca il poti avea. Cel mai mare impediment este insa „raspunsul urmasilor“, care dau importanta unor amanunte nesemnificative. Si in Religie, astazi mai mult ca oricand, este „frica de erezie" la orice pas. Orice dezvoltare teologica este privita, mai intai cu „suspiciuni". Peste tot se vorbeste de „neo-forme.“ De aici nevoia de Repere in jurul carora sa fie totul. In Religie sunt Reperele Sfintilor Parinti.


Noi, cei de astazi, „ne facem suport“ pe Sfintii Parinti, altfel cadem in „golul neo-formelor“ distructive.

Mai multe informații
EdituraPlatytera
Colecție Isihasm
ISBN 978-973-1873-29-9
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă cartonată
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMoșul din Carpați - Neofit Pustnicul
Rating-ul tău