Mozaic iudaic. File alese din istoria poporului evreu

în stoc
SKU
a218730
28.00 LEI

Această carte conţine un mănunchi de date istorice, articole, interviuri, eseuri despre istoria fascinantă a poporului evreu. Temele sunt variate, complexe și dezvoltate pe dimensiuni istorice, politice, culturale. Este un mozaic care are impregnat spiritul și culoarea iudaismului. În alcătuirea acestui scurt compendiu de istorie iudaică și de cultură am avut ca model Dicționarul Tandru al Iudaismului scris de Jacques Attali, important om de cultură evreu, dar și alte mici enciclopedii privind istoria și cultura evreiască.

Am considerat necesar să scriem această carte pentru a fi un modest ghid în istoria poporului evreu, legată intim de istoria poporului român pe care a influențat-o. Orice cultură își pune amprenta acolo unde se stabileşte și unde continuă să se dezvolte, cultura evreiască fiind eclectică datorită tumultoasei istorii a poporului evreu în marea Istorie a Lumii.

Datele diferă, trecutul se combină cu prezentul pentru a realiza un creuzet cultural, științific, referitor la anumite evenimente din istoria comunităților evreiești din România, dar și la actualitatea geopolitică a Statului Israel. Important în această carte este descoperirea istoriei poporului evreu și a formelor sale de manifestare.

Alexandru Cristian și Eugen Stănescu

 

 

Lucrarea cuprinde informații accesibile și detaliate despre sinagogile din România, asociațiile și organizațiile filantropice și educative evreiești, comunitatea israelită din Ploiești, precum și mărturii din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Mai multe informații
EdituraPaideia
ISBN 9786067483826
Număr de pagini 174
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMozaic iudaic. File alese din istoria poporului evreu
Rating-ul tău