Mr. Mercedes

în stoc
SKU
a265250
Preț special 44.99 LEI Preț standard 59.99 LEI
Pe scurt
În orele friguroase ale dimineții, sute de șomeri disperați se așază la coada unui târg de joburi într-un oraș din Midwest. Din senin, șoferul unui Mercedes furat intră în plin în mulțime și îi calcă cu mașina pe oamenii nevinovați care așteptau la porțile târgului, apoi dă cu spatele și îi atacă din nou pe cei rămași în picioare. Opt oameni sunt uciși și alți cincisprezece sunt răniți. Ucigașul fuge de la locul faptei. După câteva luni de la incident, într-o altă parte a orașului, Bill Hodges, un polițist pensionat, este încă bântuit de această crimă neelucidată. Într-o zi, o scrisoare anonimă primită de la cel care revendică atacul îl scoate pe Hodges din depresie și apatie în momentul în care amenință cu o nouă agresiune și mai violentă. Bill Hodges nu mai are timp de pierdut și trebuie să pornească pe urmele ucigașului pentru a preveni moartea a mii de oameni nevinovați.
Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Armada
ISBN 9786064316998
Traducător Ruxandra Toma
Număr de pagini 563
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMr. Mercedes
Rating-ul tău

În orele friguroase ale dimineții, sute de șomeri disperați se așază la coada unui târg de joburi într-un oraș din Midwest. Din senin, șoferul unui Mercedes furat intră în plin în mulțime și îi calcă cu mașina pe oamenii nevinovați care așteptau la porțile târgului, apoi dă cu spatele și îi atacă din nou pe cei rămași în picioare. Opt oameni sunt uciși și alți cincisprezece sunt răniți. Ucigașul fuge de la locul faptei.

După câteva luni de la incident, într-o altă parte a orașului, Bill Hodges, un polițist pensionat, este încă bântuit de această crimă neelucidată. Într-o zi, o scrisoare anonimă primită de la cel care revendică atacul îl scoate pe Hodges din depresie și apatie în momentul în care amenință cu o nouă agresiune și mai violentă. Bill Hodges nu mai are timp de pierdut și trebuie să pornească pe urmele ucigașului pentru a preveni moartea a mii de oameni nevinovați.

 

„La vremea la care a fost publicat întâia oară, Mr. Mercedes a deschis o direcție nouă în creația lui Stephen King, cea a thrillerelor detectivistice, a adus-o pentru prima oară în scenă pe Holly, căreia King i-a dedicat mai apoi un întreg roman, și a arătat iarăși că scriitorul american se poate reinventa cu fiecare nouă carte scrisă. Dincolo de toate, Mr. Mercedes este o coborâre executată cu precizie chirurgicală în tenebrele minții unui ucigaș psihopat.”

Mariana Coman