Muscand din moarte ca din ciocolata

Epuizat din stoc
SKU
a114209
33.33 LEI
Pe scurt

In romanul Muscand din moarte ca din ciocolata, Cela Varlam isi asuma trairea insuportabilului, pentru a da glas unui avertisment adresat intregii omeniri.

O scena de o violenta halucinanta deschide paginile acestei carti. Istria. Locuitorii unui sat istro-roman, comunitate din care fac parte preadolescenta Ena si familia ei, sunt ridicati, intr-o noapte, de un comando sarbesc, care-i transporta intr-o zona carstica, unde sunt impuscati si/sau impinsi in crevasele abisale ale locului. Erau anii cand armata lui Tito trecuse la purificari etnice, recurgand la metode asemanatoare cu cele ale fostului ocupant.


Intre Ena si Filip, ofiterul titoist, seful comandoului ucigas, dar si salvatorul fetei, se dezlantuie o iubire ravasitoare, in care victima si calaul traverseaza, dupa terminarea razboiului, imbratisati sau macinati de strigate si despartiri, drama comunitatilor din sud-estul european.


Exodul oamenilor de oriunde spre lagarele de refugiati din Europa, incercand sa scape de tavalugul „vremurilor noi“, destinele celor din spatele sarmelor ghimpate, care decid ca si-au gasit acolo caminul, pun impreuna toate personajele romanului intr-o constructie ce nu-si gaseste analog in proza romaneasca actuala.

Mai multe informații
EdituraCartea Romaneasca
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMuscand din moarte ca din ciocolata
Rating-ul tău