Music in the art of / Muzica in arta lui Alexandru Tipoia

în stoc
SKU
a115590
99.75 LEI
Pe scurt

" Frumusetea, echilibrul si gravitatea imaginii sunt deseori inspirate de frumusetea, echilibrul si gravitatea muzicii, de bogatia ei launtrica, de marile ei teme, caci artistul lucra deseori ascultand muzica, lasandu-se transportat de aceasta in sfere dintre cele mai inalte.“ (George Tzipoia)

„Printre artistii plastici romani a caror opera este marcata de muzica – in sensul cel mai inalt al termenului – Alexandru Tipoia ocupa un loc aparte.


Se poate spune, fara gres, ca Tipoia este artistul etalon a carui opera de Constructor este strans legata prin forma, de armonia muzicii mari, cu adanci inflexiuni existentiale. El a creat in plastica, pornind de la sugestia asemanarii corpului viorii cu cel al corpului feminin, o lume personala grava, de adanca spiritualitate.


Timp de mai bine de treizeci de ani, pana la moarte, artistul a trait intr-un continuu univers al tonurilor grave, al formelor muzicale elevate, inspirandu-se si transpunandu-le in forme plastice, creand propriile sale Partituri vizuale in infinite jocuri de aluzii armonice intre Corpul viorii, regina instrumentelor, si Corpul femeii, regina sentimentelor.


Frumusetea, echilibrul si gravitatea imaginii sunt deseori inspirate de frumusetea, echilibrul si gravitatea muzicii, de bogatia ei launtrica, de marile ei teme, caci artistul lucra deseori ascultand muzica, lasandu-se transportat de aceasta in sfere dintre cele mai inalte.“ (George Tzipoia)

Mai multe informații
EdituraInstitutul Cultural Roman
ISBN 978-973-5776-52-7
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMusic in the art of / Muzica in arta lui Alexandru Tipoia
Rating-ul tău