Muzeul Britanic s-a dărâmat!

Epuizat din stoc
SKU
C92381
21.01 LEI
Pe scurt
„În 1965, în timpul Conciliului Vatican II, pe când scria acest roman, Lodge se aştepta ca interdicţia asupra folosirii anticoncepţionalelor, impusă de Biserica Romano-Catolică, să rămână doar o amintire. Încercând să vină în sprijinul reformiştilor, romancierul descrie aici o zi din viaţa lui Adam Appleby, un tânăr doctorand de confesiune catolică care ia în serios respectiva interdicţie si vede cum, din această cauză, destinul său o ia complet razna...
De fapt, Lodge îşi lansează inteligentele sale atacuri nu doar asupra restricţiilor impuse contracepţiei, ci şi asupra lumii moderne.“ (Thomas M. Landy)

Muzeul Britanic s-a dărâmat! îşi va încânta cititorii nu numai datorită satirei inteligente şi a situaţiilor ridicole ori absurde, ci şi graţie complexităţii sale literare şi a capacităţii de a dezvălui comportamentul şi motivaţiile care pun în mişcare lumea universitară... Personajul principal, Adam, cade mereu în reverii pornind de la întrebarea «Ce-ar fi dacă...?» Tentaţia de a folosi mijloace anticoncepţionale este un reflex al dorinţei de a face dragoste, iar pofta de succes literar reflectă ispita caderii în pacat.“ (Jacalyn Duffin)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Ediția cărții I
ISBN 973-681-387-8
Traducător Radu Pavel Gheo
Număr de pagini 216
Formatul cărţii 13.5x20.5 cm
Data apariției 2003
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMuzeul Britanic s-a dărâmat!
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!