Muzici şi faze

în stoc
SKU
a254698
34.95 LEI
Pe scurt

Roman distins cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din România, 2000

„De n-ar fi decât ceea ce pare – un roman despre adolescenţă scris cu mentalitatea şi cuvintele unui adolescent –, Muzici şi faze tot şi-ar câştiga un loc sigur, inconfundabil în proza românească de azi.” (Mircea Martin, 2000)

„Ovidiu Verdeş nu este Salinger, dar nici mult nu a lipsit. Cartea lui, Muzici şi faze, rămâne cea mai adevărată, mai vie, mai înveselitoare şi mai nostalgică proză românească pe care am citit-o eu de zece ani încoace. O astfel de carte umileşte întregul experimentalism pretenţios al anilor ’80 ca şi oralitatea, de multe ori vulgară, a ultimului deceniu.” (Mircea Cărtărescu, 2002)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Top 10
Ediția cărții a IV-a
ISBN 9789734693412
Număr de pagini 520
Formatul cărţii 10 x 18 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMuzici şi faze
Rating-ul tău

Roman distins cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din România, 2000

„De n-ar fi decât ceea ce pare – un roman despre adolescenţă scris cu mentalitatea şi cuvintele unui adolescent –, Muzici şi faze tot şi-ar câştiga un loc sigur, inconfundabil în proza românească de azi.” (Mircea Martin, 2000)

„Ovidiu Verdeş nu este Salinger, dar nici mult nu a lipsit. Cartea lui, Muzici şi faze, rămâne cea mai adevărată, mai vie, mai înveselitoare şi mai nostalgică proză românească pe care am citit-o eu de zece ani încoace. O astfel de carte umileşte întregul experimentalism pretenţios al anilor ’80 ca şi oralitatea, de multe ori vulgară, a ultimului deceniu.” (Mircea Cărtărescu, 2002)

Ovidiu Verdeș (1963-2022) a fost profesor universitar la Facultatea de Litere din Universitatea Bucuresti, autor al volumelor Metafora – un concept deschis (2004), Metafora si metafizica. Heidegger, Nietzsche, Blaga, Derrida (2005), Teorie literara contemporana. Teme, autori, abordari (2008). A fost membru al cenaclului Universitas, condus de criticul Mircea Martin. A debutat cu grupaje de poezie in Luceafarul si Contrapunct si a publicat studii si articole in volume colective si in reviste ca EuresisCuvintulDilemaObservator culturalRomania literara. Romanul Muzici si faze, aparut in anul 2000, la Editura Univers, a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut.