Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal

în stoc
SKU
HU001637/3
35.00 LEI
Pe scurt
-

Beneficiile obținute din vânzarea acestei cărți vor fi donate supraviețuitorilor cutremurului devastator care a avut loc în Nepal, pe 25 aprilie 2015.


Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter din 25 aprilie 2015 a devastat țărișoara de la poalele munților Himalaya. Peste 8.000 de morți, peste 19 000 de răniți, zeci de monumente istorice complet distruse, peste 300 000 de locuințe dărâmate sau grav avariate, milioane de oameni rămași pe drumuri.


Această carte nu e o carte nouă. Conținutul ei e neschimbat de la prima ediție, doar copertele sunt altfel. Cu toate astea, chiar dacă ai citit-o, te îndemn s-o cumperi, știind că beneficiile obținute din vânzarea ei vor fi donate supraviețuitorilor cutremurului din Nepal. Iată rostul acestei ediții speciale.


Namaste.Un roman de aventuri spirituale în Nepal continuă povestea călătoriei lui Sega începută în Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India.


După cele trei luni petrecute în ashramul lui Osho din Pune, Sega îşi ia zborul spre Himalaya şi aterizează la Kathmandu, fără să-şi fi propus să cucerească Everestul ori să-l întâlnească pe Yeti, ci să-şi prelungească viza pentru India, să urmeze un curs de Vipassana în izolare şi să facă o vizită la Lumbini, unde s-a născut Siddhartha Gautama, cel care a devenit Buddha. Ca să-şi încerce puterile, nu recurge la rezervări prin internet şi nici la ghiduri turistice sau persoane de contact, lăsându-se cu totul la voia întâmplării. Ceea ce îl va costa, desigur... Soarta îi scoate în cale personaje dintre cele mai stranii, precum monstrul din Lumbini, deghizat într-un sadhu, fraţii Devkota care îl momesc în excursii pe care nu şi le-a dorit niciodată, Ana, frumoasa rusoaică şi Igor, prietenul ei psihopat, sau Lama, ghidul nebun care îl duce în Shangri-La, locul ascuns în inima munţilor. De la rafting pe râul Trisuli la călărit elefanţi prin junglă, de la căluşarii din Sauraha la Sarangkot, locul de unde se vede Annapurna în toată splendoarea, din Thamel şi până la Kapilavastu, palatul prinţului Siddhartha, din Centrul Dharmashringa, unde meditează 10 zile în izolare, până în arestul politiei, unde petrece o noapte după gratii, Sega are parte de tot felul de peripeţii care îl schimbă pentru totdeauna, revelându-i sensuri din ce în ce mai adânci ale salutuluiNamaste şi îndepărtându-l de toate ca să-l aducă mai aproape de sine însuşi.

Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Memorii/Jurnale/Biografii
ISBN 9789735059569
Număr de pagini 280
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă Brosata
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNamaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal
Rating-ul tău