Nasterea lui Venus

Epuizat din stoc
SKU
FI000294/1
9.63 LEI
Pe scurt
Desfrau si anatema, lux si damnare a trupului, iubire de Dumnezeu si sodomie, arta si ruguri purificatoare, dragoste si moarte in Florenta secolului al XV-lea.
Fiica unui prosper negustor de panzeturi, Alessandra se naste cu pasiunea culorii si a desenului. In primavara mortii lui Lorenzo Magnificul, tatal ei aduce acasa un pictor flamand care sa decoreze capela familiei, dupa moda vremii. Erosul si pasiunea pentru arta se intrepatrund, insa in calea celor doi sta parca toata lumea exterioara, cuprinsa de spasmele marii si micii istorii: casatoria aranjata a Alessandrei cu un barbat influent si cultivat, apropiat al familiei de Medici, care ascunde un secret teribil; crimele sangeroase din biserici, care ii inspaimanta pe cetatenii "noii republici", facandu-i vulnerabili in fata fanatismului religios; seceta, inghetul si ciuma; ocuparea orasului de trupele franceze; ,,biciul de foc" al lui Savonarola dezlantuindu-se asupra Florentei, pana la excomunicarea calugarului cu glas profetic.

Placerea lecturii acestui roman vine din reconstruirea minutioasa a fundalului istoric, pe care e suprapusa, in prim-plan, figura surprinzator de moderna a Alessandrei Cecchi, ale carei dileme morale si religioase ar putea apartine oricarui cititor din ziua de azi.   

"Pe de-o parte thriller, pe de alta roman istoric, Nasterea lui Venus este romanul educatiei sentimentale a eroinei, o mica enciclopedie de transgresiuni in epoca Renasterii. Foarte izbutit straniul aliaj intre Robert Browning si Anaïs Nin, in contextul unui fundamentalism excelent conturat." (The New Yorker)

"Un roman al Madonei si Venerei, in care arta si politica se impletesc surprinzator." (Bookmarks Magazine)
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-172-4
Traducător Irina Negrea
Număr de pagini 448
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2007
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNasterea lui Venus
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!