Natura umana

Epuizat din stoc
SKU
a119697
29.34 LEI
Pe scurt

In Prefata de la „Natura umana", Winnicott ne aminteste ca un psihanalist analizeaza cam 70 de pacienti in toata cariera sa. Pare un demers temerar sa tragi concluzii despre natura umana pe baza a 70 de pacienti. Pe de alta parte, nimeni nu a mai incercat vreodata sa inteleaga atatia oameni si atat de profund precum o face psihanalistul. (André Green)

Cum putem explica, dincolo de perspectivele inguste ale diferitelor „stiinte ale omului", in ce consta in fond natura umana? In ce fel individul isi poate contura identitatea, isi poate gasi acel „sine adevarat", cum il numeste Winnicott, dincolo de conflictele, frustrarile si rupturile din viata sa? Bazandu-se pe tripla sa experienta – de psihiatru, pediatru si psihanalist –, autorul ofera o sinteza unica si relevanta a conceptiei sale despre dezvoltarea umana. Intr-un limbaj clar si cu scurte ilustrari clinice, Winnicott trateaza pe rand problemele majore ale teoriei psihanalitice: complexul Oedip, sexualitatea infantila, inconstientul, pozitia depresiva, apararea maniacala, obiectele tranzitionale, agresiunea si psihosomatica.


Am ales sa cercetez natura umana prin intermediul unui studiu asupra copilului. Cu toate ca adultii sanatosi continua sa se schimbe chiar pana la momentul mortii, exista un model care va persista, si care poate fi deja distins la copil, asa cum si fata va ramane recognoscibila de-a lungul intregii vieti. ( D.W. Winnicott)

Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Psihologia pentru toti
ISBN 978-973-707-918-3
Traducător Catalin Popescu
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNatura umana
Rating-ul tău